Alegeri parlamentare 2008 : Nechifor acuză că România nu a profitat de banii UE


Intră acum și în grupul de

     Eurodeputatul PSD de Suceava, Cătălin Nechifor, a declarat, miercuri, într-o conferință de presă , că după alegerile parlamentare din 30 noiembrie, va trebui realizat „un pact social” al forțelor politice din Parlament, care să acționeze împreună pentru a salva România de criză și pentru a continua drumul european al țării.  Nechifor consideră că din cauza scandalului permanent, care a existat în această guvernare între președintele Traian Băsescu și premierul Călin Popescu Tăricenu, România „a irosit” doi ani de la aderarea în Uniunea Europeană, fără să se observe schimbări majore în viața românilor. „Am irosit deja doi ani de când România a devenit membru cu drepturi depline în Uniunea Europeană. În acest timp nu am simțit că țara a devenit membru a UE nici eu și nici altcineva”, a spus europarlamentarul socialist.

Nechifor a arătat că deși Uniunea Europeană s-a arătat apropiată de România, prin alocarea de fonduri pentru dezvoltare în toate domeniile, nu au fost atrase sume de bani pentru acestea. „Există fonduri europene pentru drumuri, școli, spitale, grădinițe, autostrăzi, dar nu au fost acceste  din cauză că scandalul președinte-premier a fost singura lor preocupare”, a precizat eurodeputatul PSD.

În opinia sa, PSD este singurul partid „normal” pe scena politică din România, subliniind că țara are nevoie de normalitate. „Și ei și noi și voi vrem normalitate în România”, a mai afirmat Cătălin Nechifor.


Intră acum și în grupul de