Alegeri parlamentare 2008 : Andreica promite șosea de centură pentru Fălticeni


Intră acum și în grupul de

      Zona Fălticeni este cea mai săracă din Județul Suceava și de aceea trebuie depuse eforturi susținute pentru dezvoltarea ei. Atragerea investitorilor, fie că este vorba despre investiții în procesarea produselor agricole, în turism sau în industria ușoară și a lemnului (industrii cu o anumită tradiție în această zonă), presupun, înainte de toate reabilitarea și dezvoltarea infrastructurii rutiere.

Din păcate, însă, modernizarea Drumului Național 85, care traversează această zonă și care face legătura cu sudul țării și cu Vama Siret s-a oprit, inexplicabil, la Roman. Modernizarea DN 85, pe tronsonul Roman – Siret, o consider o prioritate absolută a mea în viitorul mandat. Asta cu atât mai mult cu cât Programul de guvernare al PDL își propune refacerea a 5 883 Km de drumuri europene de pe teritoriul țării, iar acest tronson de drum european este inclus aici. Chiar în condițiile actualei crize financiare, programul anti-criză elaborat de PDL consideră o prioritate alocarea de fonduri în lucrările pentru infrastructura rutieră, investiții care creează, prin ele însele noi locuri de muncă și contribuie la stimularea investițiilor în alte domenii.

La fel de importantă mi se pare și începerea lucrărilor la centura rutieră ocolitoare pentru Municipiul Fălticeni, un proiect absolut necesar în condițiile în care, în momentul de față, traficul greu trece prin centrul orașului, iar infrastructura existentă pur și simplu nu mai face față acestui trafic greu.

În sfârșit, nu trebuie uitată rețeaua de drumuri județene care traversează zona Fălticeni și care acum se află într-o accentuată stare de degradare, mai ales Drumul Județean 208 C, care leagă Fălticeniul de Vulturești și Liteni. Pentru acest drum, ca și pentru o serie de drumuri comunale, există proiecte de reabilitare la nivelul Consiliului Județean, există, și trebuie folosite, oportunitățile pe care le oferă fondurile pe care Uniunea Europeană le poate acorda, pe baza unor proiecte bine întocmite.

Sper ca în 2012 infrastructura rutieră a zonei Fălticeni să arate cu totul altfel, mai modernă, mai funcțională, în interesul oamenilor care trăiesc și lucrează în această zonă.


Intră acum și în grupul de