Biciclist din Rădăuți, rănit grav în urma unui „eveniment rutier”


Intră acum și în grupul de

    Un bărbat din municipiul Rădăuți a suferit leziuni grave, după ce un autoturism al cărui șofer se afla sub influența alcoolului, l-a trântit la pâmânt în timp ce se deplasa cu bicicleta. Conform biroului de presă al IPJ Suceava, marți, în jurul orei 16.16, s-a produs un eveniment rutier pe aleea de acces spre Punctul Termic nr.11 din municipiul Rădăuți, unde numitul R. BOGDAN de 25 ani localnic, în timp ce conducea autoturismul marca „Ford Focus”, nu a păstrat distanța laterală suficientă față de biciclistul R. VALERIAN de 59 de ani din localitate, acroșându-l cu oglinda și proiectându-l la pământ.  

Șoferul și-a continuat apoi drumul mergând la domiciliu. În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală gravă a biciclistului, care fiind transportat la spital i s-a stabilit diagnosticul: „fractură col femural drept”, necesitând pentru vindecare  circa 60 zile de îngrijiri medicale, unde a rămas internat.

Conducătorul auto purta centură de siguranță, a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ și 0,40 mg/l în cazul biciclistului, după care li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Evenimentul nu este considerat accident de circulație deoarece, conform unei adrese a Primăriei municipiului Rădăuți, artera respectivă nu este deschisă circulației publice.


Intră acum și în grupul de