Grupa H : Juventus nu a predat armele la St. Petersburg

Șansele formației Zenit Sankt Petersburg de a juca în fazele superioare ale Ligii Campionilor atârnau de un fir de ață, după remiza, scor 0-0, cu Juventus, într-o partidă din grupa H. Totul a fost spulberat după ce Real Madrid s-a impus în deplasarea de la Borisov, scor 1-0 în meciul cu BATE.
Ambele echipe au beneficiat de o sumedenie de ocazii pentru a obține toate cele trei puncte, însă finalizările au fost slabe, probabil influențate și de gerul de pe stadionul Petrovschi. Atacantul portughez Danny a avut cele mai bune șanse pentru Zenit, într-un meci dominat de echipa gazdă, dar Claudio Ranieri are toate motivele să considere că echipa sa trebuia să plece la Torino cu toate punctele, după ce atacanții lui Juventus au nimerit de două ori bara transversală.
Dacă Juventus era calificată în optimile competiției chiar dinaintea acestui meci, Zenit trebuia să se roage ca Real Madrid să nu câștige în întâlnirea de la BATE Borisov, ca apoi să șocheze campioana Spaniei pe Santiago Bernabeu, în ultima etapă a grupei H. Raul a adus totuși victoria “galacticilor” în Belarus, prin golul din minutul 7. Real Madrid se califică astfel în optimile competiției, alături de Juventus, în timp ce Zenit s-a calificat în Cupa UEFA, de pe locul trei, având avantajul rezultatelor directe cu BATE Borisov.
 
Clasament
1        Juventus        11p
2        Real Madrid    9p
3        Zenit                5p
4        BATE Borisov – 2p