Și-a incendiat gospodăria din neglijență

O gospodărie din Vama a luat foc din cauza neglijenței proprietarului, care a pus jarul nestins, scos din sobă, lângă materiale combustibile. Potrivit ISU „Bucovina” Suceava, miercuri, la ora 10:34, a fost anunțată izbucnirea unui incendiu în localitatea suceveană Vama. Astfel, Detașamentul de Pompieri Câmpulung Moldovenesc împreună cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Vama au intervenit cu două autospeciale și o motopompă pentru localizarea și stingerea incendiului izbucnit în gospodăria lui Gheorghe F., din comuna Vama.

Când au sosit pompierii la fața locului, ardeau acoperișul garajului -construit din lemn și o magazie, existând pericolul de propagare la casa de locuit și anexe.
Focul a fost stins la ora 11.40, în incendiu fiind distrus acoperișul garajului pe o suprafață de aproximativ 12 mp, un perete al garajului pe o suprafață de  aproximativ 20 mp și magazia pe o suprafață de aproximativ 2 mp. De asemenea, s-a degradat o cositoare mecanică, o instalație electrică, o mașină de cusut electrică, lambriul din PVC pe o suprafață de aproximativ 20 mp și o mulgătoare electrică. Pagubele au fost estimate la 5.000 lei.

Potrivit rezultatului cercetărilor, incendiul a fost provocat din cauza depozitării jarului nestins în apropierea materialelor combustibile.
Pompierii au salvat casa de locuit și anexele, în valoare de cca 400.000 lei.