Casele reconstruite în urma inundațiilor vor fi predate „la roșu” până duminică


Intră acum și în grupul de

Prefectul județului Suceava, Ovidiu Doroftei, a declarat joi, într-o conferință de presă, că până duminică vor fi finalizate lucrările de reconstrucție la toate cele 168 de locuințe calamitate în urma inundațiilor din vara acestui an, fiind astfel respectat graficul stabilit. Doroftei a arătat că până în prezent au fost predate „la roșu” un număr de 120 de case,  iar până în data de 30 noiembrie 2008, vor mai fi predate restul de 48 de locuințe. El a mai menționat că, în localități ale județului, alte 76 case au fost reabilitate, în timp ce un număr de 2280 de locuințe au fost reparate.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu a precizat că o parte din sumele colectate prin Secretariatul General al Guvernului și Ministerului Internelor și Reformei Administrative, respectiv 636.000 de lei, au intrat în contul Prefecturii Suceava, urmând să fie alocate câte 4000 de lei/locuință reconstruită pentru lucrări de finisaje interioare și 1000 lei /de casă reabilitată, pentru acele case care nu au mai beneficiat de alte ajutoare în afara fondurilor alocate prin programul guvernamental. Suma de 4000 lei/casă va fi transferată primăriilor și beneficiarilor în trei tranșe, două a câte 1.500 lei și o tranșă de 1000 de lei.

Totodată, prefectul de Suceava a mai arătat că în cursul zilei de joi au fost alocate primele tranșe de câte 1000 de lei pentru casele reconstruite, iar în momentul în care se va înainta Prefecturii situația stadiului lucrărilor, semnate de primar și beneficiari, se va aloca următoarea tranșă de bani. Doroftei a mai adăugat că familiile sinistrate au primit și 265 de pachete cuprinzând frigider, sobă, saltea și lenjerie.


Intră acum și în grupul de