Ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, despre situația depozitului ecologic Pojorâta:I-am rugat să încerce toate soluțiile pentru că pierderea acestui proiect înseamnă foarte mulți bani pentru județul dumneavoastră. Când nu știm, luăm drumul Bucureștiului că poate mai știu unii să ne învețe


Intră acum și în grupul de

Ministrul Mediului, Leocadia Grațiela Gavrilescu, a recomandat, vineri, autorităților sucevene să ia drumul Bucureștiului pentru a găsi soluții pentru finalizarea proiectului depozitului ecologic de deșeuri de la Pojorâta arătând că pierderea proiectului înseamă o pierdere mare financiară pentru județul Suceava.

„La Pojorâta suntem în situația în care cred că, dacă soluția era alta decât cea care a fost luată la momentul respectiv, problemele erau rezolvate. Nu este atributul Ministerului Mediului, este atributul autorităților locale și a Consiliului Județean și l-am rugat pe domnul vicepreședinte chiar să se deplaseze la București dacă este nevoie și chiar este nevoie, chiar să ceară o părere și o opinie, dacă este nevoie și la Ministerul Justiției, oriunde este nevoie, numai problema Pojorâta să fie rezolvată”, a spus ministrul.

Ea a arătat că ea dorește doar ca la această investiție să existe proces verbal de recepție finală.

„Pe mine mă interesează ca Pojorâta să aibă proces verbal de recepție finală astfel încât proiectul acesta să nu fie dezangajat să vedem că sumele le dăm înapoi la Comisia Europeană”, a spus Gavrilescu.

FOTO: http://adevarul.ro/

Ea a subliniat că aceasta nu este problema Ministerului Mediului.

„Noi tragem semnale de alarmă. I-am rugat să încerce să se deplaseze și să vadă toate soluțiile care ar putea să existe pentru că pierderea unui astfel de proiect înseamnă foarte mulți bani pentru județul dumneavoastră. Eu nu pot să răspund pentru ceea ce nu au fost capabili să facă alții. Din păcate, când nu știm, luăm drumul Bucureștiului că poate mai știu unii să ne învețe. Zic și eu și care au mai multe informații care vin de la Bruxelles spre noi”, a spus ministrul.

Gavrilescu a spus că a venit de la București, dar nu a venit în perioada în care s-au luat hotărârile.

„Acum în al 12-lea ceas să meargă dumnealor și să vadă pentru că altfel nu or să iasă din această situație. Eu le-am dat o soluție”, a spus ministrul.

Ea a subliniat că se adresează persoanelor care au început proiectul adăugând că oricum a fost început cu mare întârziere.

Gavrilescu și-a exprimat speranța că cel puțin depozitul ecologic de la Moara va fi deschis.(T.B.)

 


Intră acum și în grupul de