Avertizare nowcasting de furtună pentru zona de munte a județului Suceava

Administrația Națională de Meteorologie a emis, miercuri, o avertizare nowcasting de vreme severă imediată pentru zona de munte a județului Suceava.

Avertizarea este valabilă de la ora 14:30 la ora 16:30.

Potrivit meteorologilor, se vor semnala  averse care vor cumula local 30…35 l/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului ce pot lua aspect de vijelie, grindina de dimensiuni mici.

Potrivit unei informări meteo emisă de ANM, în zilele de miercuri (15 august), joi (16 august) și vineri (17 august), mai ales în cursul după-amiezilor și al serilor, în Maramureș, Transilvania, nordul Crișanei și al Moldovei, precum și în zonele montane și submontane vor fi intervale de timp cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin ploi ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului ce vor putea lua și aspect de vijelie și izolat grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși local 20 l/mp și izolat 30…40 l/mp.(N.B.)