Zeci de mii de persoane au ajuns la Putna cu prilejul sărbătorii Adormirii Maicii Domnului


Intră acum și în grupul de

Zeci de mii de persoane au fost prezente, miercuri, la Putna, cu prilejul sărbătorii Adormirea Maicii Domnului, care este hramul istoric al mănăstirii din localitate unde a fost oficiată o slujbă religioasă de IPS Pimen Suceveanul împreună cu un sobor de preoţi.

În cuvântul său adresat miilor de credincioşi prezenţi la Sfânta Liturghie, IPS Pimen Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor a remarcat importanţa deosebită a sărbătorii “Adormirea Maicii Domnului”, arătând că Ştefan cel Mare a închinat biserica în care este înmormântat, Maicii Domnului.

Înaltul ierarh a vorbit despre importanța ascultării Maicii Domnului, care „este pildă de ascultare de poruncile lui Dumnezeu” și a îndemnat la spovedanie.

Printre credincioşii prezenţi la mănăstirea Putna s-au aflat mai mulți lideri politici între care conducerea Pro România, respectiv fostul premier Victor Ponta, Daniel Constantin și Sorin Cîmpeanu, însoțiți de liderii locali, deputatul Cătălin Nechifor și Corneliu Popovici, reprezentanți ai PSD Suceava, respectiv președintele organizației, senatorul Ioan Stan, deputatul Eugen Bejinariu, senatorul Virginel Iordache, subsecretarii de stat Tiberius Brădățan și Cristian Șologon, liderul TSD Suceava, George Șoldan, consilierii locali PSD Suceava Vasile Mocanu, Andrei Păduraru, Iulia Fuior, Gabriel Buciac, sau Florin Cristescu, dar și consilierul județean PSD Gavril Varvara, precum și primarul PSD din Rădăuți, Nistor Tatar.

Totodată, primarul Sucevei, Ion Lungu, a participat la slujbă alături de mai mulți lideri PNL, între care deputații Angelica Fădor și Dumitru Mihalescul, dar și vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Niță, sau consilierul județean Vasile Tofan.

La această slujbă a asistat și prefectul de Suceava, Mirela Adomnicăi.

De remarcat este că la Putna au venit şi credincioşi din Ucraina sau Republica Moldova, iar o mare parte dintre cei care au sosit în localitate erau familii de români care lucrează în străinătate, în special în Italia şi Spania.

Mulți dintre cei prezenți au mers și s-au rugat la mormântul domnitorului Ștefan cel Mare aflat în interiorul bisericii mănăstirii și pe care a fost amplasată o replică a coroanei domnitorului.

Din cauza aglomeraţiei, traficul rutier în zonă se efectua cu dificultate, iar zeci de poliţişti dirijau circulaţia pentru evitarea blocajelor.

În cursul dimineții, pe sensul de mers spre Putna s-a creat un ambuteiaj pe mai mulți kilometri între Bivolărie și Putna în condițiile în care traficul era intens, iar șoferii opreau la trecerile la nivel cu calea ferată pentru a se asigura.

Câteva zeci de întreprinzătorii particulari şi-au etalat pe tarabe diferitele mărfuri de la alimente, mici şi bere,  pînă la vopseluri, îmbrăcăminte, încălţăminte şi artizanat, pe o lungime de un kilometru pe drumul principal care duce la mănăstire.(N.B.)

 

 

 


Intră acum și în grupul de