Ponta, la Suceava, susține că Pro România va vota și sprijini creșterea tuturor veniturilor și nu doar pentru pensii și sectorul de stat: Nu-i normal să lucrezi în privat și să câștigi, la aceeași muncă, mult mai puțin decât la stat. E o diferență care ne costă pe toți


Intră acum și în grupul de

Președintele Pro România, fostul prim ministru Victor Ponta, a declarat, marți, la Suceava că Pro România sprijină venituri mai mari pentru toate categoriile.

El a spus că e bine că s-au mărit salariile și că susține și creșterea pensiilor.

„Vrem și vom sprijini întotdeauna pensii mai mari. Obligația noastră este ca fim siguri că oamenii își vor primi salariile și pensiile. Că dacă le promiți… Că ultima promisiune a fost că le dăm din 2021 dacă mai suntem noi. Cum adică? Salariile și pensiile trebuie date”, a spus Ponta.

El a precizat că doar la Traian Băsescu și la Liviu Dragnea a constatat astfel de abordări.

„Am auzit la Băsescu, prima dată, că nu el le-a mărit (pensii și salarii n.r.) și atunci poate să le taie și am auzit a doua oară la Dragnea că le dă doar dacă rămâne el, dar dacă vine alt guvern, nu”, a spus Ponta.

Liderul Pro România a menționat că specialiștii partiduli vor face și calculele și analizele necesare ca să prezinte oamenilor adevărul.

„Vom vota și vom spriji ideea pentru venituri suplimentare, nu doar pentru pensii, nu doar pentru sectorul de stat. Mi-ar plăcea să văd că această diferență între salariile de la stat și de la privat se remediază în viitor. Nu-i normal să lucrezi în privat și să câștigi, la aceeași muncă, mult mai puțin decât la stat. E o diferență care ne costă pe toți”, a spus Victor Ponta.

El a subliniat că aceste probleme trebuie dezbătute în toamna acestui an pentru că din 2019 se intră în an electoral.

„Sunt probleme pe care vrem să le dezbatem și să le pregătim în toamnă pentru că vine 2019, domnul Iohannis vrea să se realeagă, domnul Dragnea vrea să scape de închisoare. Atunci veți vedea la televizor numai lucruri legate de realegerea domnului Iohannis și de închisoarea domnului Dragnea.Nu veți vedea ce înseamnă bună guvernare și ceea ce am reușit să arătăm că se poate în perioada 2012-2015”, a spus Ponta. (T.B.)


Intră acum și în grupul de