Cod galben de inundații în județul Suceava pe râurile mici din bazinele hidrografice ale râurilor Suceava, Moldova și Bistrița


Intră acum și în grupul de

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărie a Apelor a emis, miercuri după amiaza, o avertizare cod galben de inundații pentru județul Suceava valabilă până la ora 22:00.

În atenționare se arată că,  urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE.

Sunt vizate de avertizare râurile mici din bazinele hidrografice: Suceava – bazin aferent amonte S.H. Țibeni, Moldova – bazin aferent amonte S.H. Gura Humorului, Bistrița – bazin aferent amonte S.H. Broșteni, județul Suceava.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate și intensitate mai ridicata pe unele râuri mici din bazinele hidrografice: Suceava – bazin superior.

INHGA subliniază că se impune urmărirea evoluţiei situaţiei hidrometeorologice în conformitate cu „Regulamentul privind gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de inundaţii, fenomene meteorologice periculoase, accidente la construcţii hidrotehnice, poluări accidentale pe cursurile de apă şi poluări marine în zona costieră”. (N.B.)


Intră acum și în grupul de