Fotbal, Comisia de Disciplină AJF : Tată și fiu suspendați de Comisia de Disciplină a AJF Suceava


Intră acum și în grupul de

Și etapa a XIV-a a Ligilor a IV-a și a V-a a fost una în care s-au petrecut evenimente care au trebuit analizate de Comisia de Disciplină a AJF Suceava. O primă sancțiune a fost primită de AS Steaua Dumbrăveni pentru că jucătorii aceste echipe au primit cinci cartonașe galbene la meciul cu Florconstruct Pătrăuți. Echipa din Dumbrăveni a primit o penalitate de 50 de lei conform articolului 14, litera a din ROAF.
Suspendări de o etapă au primit jucătorii Sorin Florea și Sorin Chindriș de la Progresul Ilișești care au fost eliminați de pe teren în partida pe care formația din Ilișești a disputat-o cu Avântul Baia. Cei doi jucători au fost sancționați și cu o penalitate sportivă de 20 de lei.

Tot o etapă va sta și jucătorul Marius Rotari, eliminat pentru o fază de joc în partida Fulgerul Ciprian Porumbescu – Locomotiva Zvoriștea. El va primi și o penalitate de 20 de lei.
Runda a XIV-a a Ligii a IV-a a campionatului juniorilor C a fost marcată și de un caz de neprezentare. Voința Iaslovăț nu s-a prezentat la partida cu Dorna Vatra Dornei, Comisia de Disciplină a AJF Suceava omologând partida cu scorul de 3-0 pentru Dorna Vatra Dornei. Voința Iaslovăț a fost obligată și să plătească 150 de lei, cheltuieli de organizare formației din Vatra Dornei.

Un caz aparte a fost consemnat la partida din campionatul juniorilor de Liga a IV-a dintre Avântul Frasin și Colegiul Național „Nicu Gane” Fălticeni, scor 1-1. La această partidă, arbitrul Ștefan Zaharie a permis unui jucător să joace fără act de identitate. Situația a fost sesizată de către delegatul formației din Fălticeni la finalul jocului. Totuși trebuie de menționat faptul că a adus actul de identitate în cinci minute pentru că-l uitase într-o altă haină.

În pofida acestui fapt, dar conform cu regulamentul ROAF, Comisia de Disciplină a omologat partida cu scorul de 3-0 în favoarea echipei din Fălticeni potrivit articolului 13 litera b.
De departe cel mai interesant caz aflat pe masa Comisiei de Disciplină a AJF Suceava a fost cel înregistrat la meciul Dorna Vatra Dornei – Minerul Iacobeni. La această partidă, în minutul 55, jucătorul Constantin Vrînceanu a fost eliminat pentru primirea a două cartonașe galbene. Nemulțumit de decizia arbitrului Ionuț Avădanei, Constantin Vrînceanu i-a adresat injurii, iar fiul său Alin Vrînceanu l-a lovit pe arbitru peste picioare, tânărul fiind ajutat și de un alt jucător, Adrian Berechea. La finalul jocului, „evenimentele” petrecute în timpul meciului au fost „ și de delegatul amplificate” din Iacobeni, Mihai Melinte.

Analizând faptele petrecute la jocul dintre Dorna Vatra Dornei și Minerul Iacobeni, Comisia de Disciplină a AJF Suceava a hotărât: suspendarea jucătorului Constantin Vrînceanu pentru 3 etape și sancționarea lui cu o penalitate sportivă de 100 de lei, suspendarea jucătorului Alin Vrînceanu pentru 5 etape și sancționarea lui cu o penalitate sportivă de 300 de lei, suspendarea jucătorului Adrian Berechea pentru 3 etape și sancționarea lui cu o penalitate sportivă de 200 de lei, suspendarea delegatului Mihai Melinte pentru 4 etape și sancționarea lui cu o penalitate sportivă de 200 de lei.

Incidente care nu se potrivesc cu conduita sportivă au avut loc și la meciul dintre Foresta Râșca și Foresta Mălini, scor 1-2. În primul rând cei de la Foresta Râșca au încercat să păcălească regula care spune că toate echipele de Liga a V-a trebuie să aibă pe teren pe tot parcursul meciului doi juniori. La finalul partidei, câțiva spectatori au pătruns pe teren și l-au lovit pe arbitrul asistent Andrei Ițco, același lucru petrecându-se și după fluierul final.

După ce audiat reprezentanții grupărilor din Râșca și Mălini, Comisia de Disciplină a AJF Suceava a hotărât omologarea partidei cu scorul de 3-0 în favoarea celor de la Foresta Mălini, a sancționat AS Foresta Râșca cu ridicarea dreptului de a organiza jocuri pe teren propriu pentru o etapă și a aplicat echipei din Râșca o penalitate sportivă de 300 de lei.

O partidă cu incidente a fost și cea dintre Bucovina Rădăuți și Bradul Vama. La acest meci au fost eliminați de pe teren jucătorii Dănuț Bercea, pentru proteste și bruscarea arbitrului și Silviu Simionescu pentru faptul că a lovit un brancardier care a încercat să-l transporte în afara terenului când era accidentat și pentru că a încercat să-l lovească pe arbitrul de centru.
După ce a analizat incidentele petrecute la meciul Bucovina Rădăuți – Bradul Vama, scor 9-0, Comisia de Disciplină a AJF Suceava a hotărât suspendarea jucătorului Silviu Simionescu pentru 3 etape, acordându-i acestuia și o penalitate sportivă de 200 de lei, l-a suspendat și pe Dănuț Bercea pentru 3 etape și aceeași penalitate sportivă de 200 de lei. Pentru că cei de la Bradul Vama au primit și mai mult de 5 cartonașe galbene ei au fost penalizați cu încă 50 de lei.

Comisia de disciplina a arbitrilor din cadrul AJF Suceava au hotărât după etapa a 14 –a a ligilor a IV –a si a V-a suspendarea arbitrului Vlad Blănaru pentru 8 etape pentru că a tăinuit legătura cu o echipa din campionatul județean. A sancționat cu avertisment arbitrii Cătălin Ariciuc și Andrei Ițco pentru că au anulat un gol echipei gazdă și respectiv pentru că nu a semnalizat un henț în careu.
Aceiași comisie de disciplină l-a suspendat pe arbitrul Florin Onesim pentru 3 etape pentru că nu a anunțat la timp indisponibilitatea sa, o etapa de suspendare primind și arbitrul Ștefan Zaharie pentru că a permis unui jucător să joace fără act de identitate.
 


Intră acum și în grupul de