Fotbal, Liga a II-a : Învinsă de rivala FC Botoșani, Cetatea Suceava a ajuns pe ultimul loc al clasamentului


Intră acum și în grupul de




FC Botoșani – Cetatea Suceava    2 – 0 (0 – 0)

Cetatea Suceava a încheiat în genunchi prima parte a campionatului ligii secunde pierzând și disputa cu rivalii de la FC Botoșani. Gazdele s-au impus cu 2-0 prin golurile marcate de Tincu în minutul 54 și Kone în minutul 62, din lovitură de la 11 metri, trimițându-i pe suceveni să ierneze pe ultimul loc al clasamentului.

Au evoluat formațiile:

FC Botoșani: Bordeanu – Patache, Tincu, Papp, Acsinte – Ștefoi, Vrabie (Nicodim 76), Pleniceanu (Boroștean 82), Vașvari – Kone (Ghiceanu 89), Caragea. Antrenor: Alin Bejan

Cetatea Suceava: Viorel Gheorghe – Bernard, Nicolau, Halip, Colban (Guriță 70)- Cojenel, Onciu, Buhuși (Duman 85), Negru (Știubei 78)- Bukvic, Homneac. Antrenor: Marian Pană

Arbitri: Mihai Prodan (Satu Mare) – Daniel Hulubei (Vaslui), Mihai Artene (Vaslui).

 

Pană a plecat în Capitală și spune că-i ajung “doi ani în care mi-am sacrificat familia pentru a sta la Suceava”

 

La finalul meciului în care echipa sa nu a reușit să expedieze niciun șut pe spațiul porții, la fel ca în precedenta deplasare de la Ploiești, antrenorul Marian Pană a recunoscut că Cetatea nu putea emite pretenții la un alt rezultat. Principala preocupare a tehnicianului galben-albaștrilor a fost aceea de a-și face bagajele și de a pleca la București, de unde a precizat că așteaptă un semnal de la conducerea clubului și de la primarul Ion Lungu. Printre doleanțele “Profesorului” se numără și un stagiu de pregătire pe care sucevenii ar trebui să-l facă în iarnă, în Antalya.

 

Spune că vrea să ducă Cetatea în Liga 1 însă la finalul turului sucevenii sunt pe ultimul loc!!!

 

În cei aproape doi ani de când antrenează pe Areni, Pană s-a obișnuit să ceară condiții de nivelul primului eșalon valoric însă rezultatele obținute au fost mult sub așteptări. Se pare că și suporterii Cetății au ajuns la capătul răbdărilor și deja se aud voci care îi cer tehnicianului să-și prezinte demisia. Răspunsul lui Pană? “Am contract cu Cetatea până în august 2010 și obiectivul meu este să duc această echipă în Liga 1”. La felul cum arată clasamentul Seriei I la jumătatea campionatului, Pană este mai aproape de Liga a III-a decât de prima scenă a fostbalului românesc.

 

Mai vrea 7 jucători la echipă

 

Pe lângă stagiul de pregătire din Antalya, Pană și-ar mai dori încă 7 jucători noi la Cetatea Suceava. În aceste condiții, Pană spune că s-ar putea alcătui o echipă competitivă care să evite retrogradarea și anul viitor să lupte pentru promovarea în primul eșalon.

 

Nu mai poate controla vestiarul

 

La conferința presă de la finalul meciului de la Botoșani, Pană a mai spus că el știa că echipa va claca pentru că în vară nu s-a respectat programul de pregătire pe care el și l-a dorit și nu au fost aduși anumiți jucători! Însă, același Pană uită sau nu vrea să vorbească de felul în care l-au trădat jucătorii săi de suflet. Celpan a luat foarte ușor un cartonaș galben în partida cu Petrolul și a lipsit de la Botoșani. Mai mult, mijlocașul Cetății a plecat în vacanță când, firesc ar fi fost să rămână alături de antrenor și colegii de echipă pentru jocul capital de la Botoșani. Ungureanu s-a accidentat în primele etape și a făcut o perioadă de recuperare care a durat 2 luni la finalul căreia a venit la Suceava și după un singur antrenament a spus că nu poate evolua contra Botoșaniului. Într-un final, Pană a spus că va face referate celor doi jucători pentru a fi sancționați.

Un alt jucător dorit de Pană la Suceava, Cotolan, a și uitat de când nu a mai jucat, ex-vasluianul inventând diverse motive pentru care nu putut fi utilizat iar atunci când a jucat a fost de nerecunoscut.

Pană a rămas fără replică și nu a recunoscut niciodată că a scăpat vestiarul din mână. Guriță este un alt jucător despre care Pană spunea la începutul sezonului că poate fi util echipei însă în ultimul timp l-a trecut cu vederea. Buhuși a fost admonestat în două conferințe de presă. Despre el Pană a spus că are calități dar nu pune suflet.


Intră acum și în grupul de