Lungu: Trece anul centenar și mare lucru nu s-a realizat. Guvernul de tehnocrați a avut o strategie și ne-a încălzit că vor fi bani de la guvern, dar a venit Guvernul PSD și, evident, că nu am primit niciun leu. Ne descurăm cum putem


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, că strategia Guvernului tehnocrat pentru Anul Centenar a fost anulată de Guvernul PSD și că nu s-a realizat mai nimic din proiectele pe care autoritățile locale și le-au propus pentru acest an.

„Trece anul centenar.Mare lucru nu s-a realizat, dar am mai făcut totuși câte ceva. Din păcate, asta este realitatea, și nu spun de Guvernul PSD, dar guvernele toate sunt o apă și-un pământ.Dar totuși, guvernul care a fost de tehnocrați a avut o strategie și ne-a încălzit cu acest centenar, că vor fi bani de la guvern, că va avea un compartiment, sau secretar de stat separat pe aceste fonduri. A venit Guvernul PSD, a dispărut acel secretar de stat, a trecut în subordinea primului ministru. Noi am depus de vreo cinci ori proiecte prin Prefectură, prin Consiliul Județean, evident că nu am primit niciun leu”, a spus Ion Lungu.

El a arătat că în aceste condiții municipalitate se descurcă cum poate.

Astfel, sub cupola Anului Centenar a fost reabilitat cimitirul eroilor din Burdujeni-sat de Primărie împreună cu Asociația Regina Maria a eroilor din județul Suceava, cu parohia din Burdujeni, iar în 14 septembrie va fi reinaugurat acest monument de la 1924.

„Este un gest de recunoștință pentru eroii din Burdujeni-sat care s-au jertfit pentru reîntregirea neamului românesc”, a spus primarul.

El a menționat că a discutat cu președintele Gheorghe Flutur pentru definitivara Programului Centenar și să se stabilească ceea ce este de făcut pentru 28 noiembrie.

Primarul a anunțat că s-a întrunit comisia pentru monumentul unirii și că ar fi fost aleasă o machetă dintre cele care au intrat în competiție, dar că așteaptă raportul final.

Totodată, Ion Lungu a spus că reabilitarea statuii ecvestre a lui Ștefan cel Mare este în grafic și că ar urma să fie recepționată lucrarea la sfârșitul lunii septembrie.

El a mai anunțat că în zona acestei statui vor fi arborate drapele, al României și Uniunii Europene, și nu consideră oportun proiectul de hotărâre al PSD Suceava prin care se propune instalarea acestor drapele.

„Oricum, după finalizarea lucrărilor, urmau să fie arborate drapele”, a conchis Ion Lungu. (T.B.)


Intră acum și în grupul de