Numeroase manifestări publice în acest week-end în județul Suceava între care Bucovina Rock Castle. Jandarmii suceveni recomandă participanților să evite implicarea în conflicte de orice natură și să aibă un comportament decent

Numeroase manifestări publice urmează să se desfășoare în acest week-end în mai multe localități ale județului Suceava, una dintre cele mai populare manifestări fiind Bucovina Rock Castle care se desfășoară de vineri până duminică în Cetatea de Scaun a Sucevei.

Potrivit IJJ Suceava, aproximativ 60 de jandarmi, poliţişti, lucrători I.S.U. şi poliţişti locali vor asigura zilnic măsurile de ordine publică şi protecţia participanţilor în municipiul Suceava, în zona Cetății de Scaun în care se desfăşoară evenimentul cultural-artistice “Bucovina Rock Castle”.

De asemenea, vor fi asigurate măsurile de ordine în vederea desfăşurării în condiții de siguranță la alte manifestări între care Festivalul Internațional de film “FilmFest” organizat de Asociația Hasmațuchi Câmulung Moldovenesc, în perioada 23-26 august 2018, manifestările cultural-artistice prilejuite de “Zilele comunei Dorna Candrenilor”, în ziua 26 august 2018, meciul de fotbal din cadrul Ligii a III-a  dintre echipele A.C.S. “Șomuz” Fălticeni și C.S.M. Focșani, în ziua 25 august 2018, meciul de fotbal din cadrul Ligii a III-a  dintre echipele C.S.M. “Bucovina” Rădăuți și C.S.M. Roman, în ziua 25 august 2018, Maratonul “Via Maria Theresia” ediția a IV-a organizat de Asociația Tășuleasca Social, în Masivul Călimani, în ziua de 25 august 2018, Competiția de pescuit sportiv “Cupa Herakles”, organizată de Liga Română de Spinning, în comuna Ciocănești în zilele de 25 și 26 august 2018.

„În vederea prevenirii unor incidente nedorite, Inspectoratul de Jandarmi Județean Suceava recomandă participanților la manifestări să respecte precizările organizatorilor și ale jandarmilor, să evite implicarea în conflicte de orice natură și să aibă un comportament decent, iar în cazul în care sunt martorii săvârșirii unor fapte de natură antisocială, să solicite ajutorul forțelor de ordine”, se arată în comunicat.

Totodată, jandarmii subliniază că vor acţiona zilnic în cadrul dispozitivelor de menţinere a ordinii publice organizate în cooperare cu Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava în localităţile în care funcţionează structuri de jandarmerie, iar efectivele posturilor de jandarmi montane -Vatra Dornei, Broşteni,   Câmpulung Moldovenesc, Suceviţa, Frasin şi Gura Humorului- vor desfăşura activităţi preventive pe traseele turistice şi în staţiunile montane de interes naţional, pentru menţinerea unui climat de linişte, prevenirea şi combaterea  infracţiunilor, respectarea legislaţiei privind organizarea activităţilor de picnic, a normelor de mediu şi a celor privind ariile şi rezervaţiile naturale protejate, precum şi pentru informarea şi acordarea de sprijin turiştilor aflaţi pe traseele montane.(N.B.)