57 de copii şi tineri suceveni din sistemul de protecţie socială au fost premiaţi în cadrul evenimentului “Visând la un viitor mai bun”


Intră acum și în grupul de

57 de copii și tineri din sistemul de protecţie socială, care au obţinut rezultate bune la învăţătură sau performanţe în domeniul sportului şi al artelor, au fost premiaţi în cadrul evenimentului “Visând la un viitor mai bun”, ce a avut loc joi, în Sala “Ştefan cel Mare” a Consiliului Judeţean Suceava.

La eveniment au luat parte autorități locale și județene, șefi de instituții, dar și reprezentanți ai unor organizații nonguvernamentale care s-au implicat în desfășurarea acestui proiect. Astfel, au participat deputatul de Suceava Angelica Fădor, subprefectul Sucevei, Silvia Boliacu, vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Niță, președintele Comisiei pentru Protecția Copilului Suceava, Tănase Petru.

Directorul executiv al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Suceava, Nadia Crețuleac, a menționat că evenimentul “Visând la un viitor mai bun” se înscrie în seria acțiunilor desfășurate în „Luna Diasporei”, fiind inclus în prima ediţie a Campaniei “Susţinem performanţa”, arătând că scopul manifestării este recunoașterea rezultatelor deosebite ale copiilor și tinerilor din cadrul sistemului de protecție socială.

„Din totalul de aproximativ 1.500 de copii și tineri care beneficiază de măsură de plasament, am selectat 57 de copii și tineri din toate centrele de copii, publice sau private, din asistența maternală, dar și din rețeaua de plasament familial, copii cu cu rezultate deosebite la învățătură sau în domenii precum artele sau sportul”, a spus Crețuleac.

La rândul său, deputatul de Suceava Angelica Fădor a menționat că a primit cu mare drag și emoție invitația de a participa la festivitatea de premiere a copiilor și tinerilor din sistemul de protecţie socială.

„Timp de foarte mulți ani am lucrat în sistemul de protecție a copilului și știu cât de mult înseamnă copilul. Știu cât de mult înseamnă un cuvânt bun, o vorbă bună adresată și oameni calzi, oameni care pun suflet, așa cum sunt cei din Protecția Copilului Suceava. Privindu-vă astăzi, am încredere că într-adevăr nu doar viitorul Sucevei, ci și viitorul României poate fi mai bun”, a precizat Angelica Fădor.

În cadrul evenimentului au fost premiaţi 57 de copii și tineri din cadrul centrelor de plasament ale DGASPC Suceava, de la  Aşezământul ”Sfântul Ierarh Leontie” Rădăuți, din cadrul Fundației FARA, din asistență maternală, dar și din plasament simplu la familii cu sau fără grad de rudenie.

Copiii și tinerii au primit premii și trofee din partea firmelor și ONG-urilor partenere, respectiv Fundația TAR din Gura Humorului,  Asociația ”Licuricii fericiți” din Câmpulung Moldovenesc, Asociația Institutul pentru Parteneriat Social Bucovina, Rădăuțiul Civic, SEVA, DECATHLON, SMArt. (M.T.)


Intră acum și în grupul de