Spaţiul în care funcţionează Compartimentul de Primiri Urgenţe al Spitalului municipal Câmpulung Moldovenesc intră, începând de luni, într-un proces de reabilitare şi modernizare


Intră acum și în grupul de

Managerul Spitalului municipal Câmpulung Moldovenesc, medicul Cătălin Săndulescu, a declarat pentru NewsBucovina că spaţiul în care funcţionează Compartimentul de Primiri Urgenţe intră, începând de luni, într-un proces de reabilitare şi modernizare, finalizarea lucrărilor fiind estimată pentru sfârşitul lunii septembrie.

Săndulescu a spus că lucrările de reabilitare sunt suportate din fonduri proprii ale spitalului şi vizează reabilitarea instalaţiei electrice, a instalaţiei de alimentare cu oxigen, a tavanului, înlocuirea tâmplăriei din lemn, înlocuirea gresiei şi faianţei cu pardoseală şi tapet specifice activităţii de spital, conform normelor sanitare actuale, care să permită asigurarea unui mediu steril în Compartimentul de Primiri Urgenţe.

El a mai spus că o parte din lucrările de specialitate vor fi realizate cu o firmă de profil cu care s-a încheiat deja contract, iar restul lucrărilor vor fi efectuate cu resursa umană proprie a unităţii spitaliceşti.

Managerul Spitalului municipal Câmpulung Moldovenesc a precizat că relocarea Compartimentului de Primiri Urgenţe este realizată cu avizul Direcţiei de Sănătate Publică.

“Vom funcţiona un pic mai greu, dar estimăm că în data de 30 septembrie lucrările vor fi finalizate, ţinând cont că trebuie respectaţi anumiţi timpi tehnologici de uscare în cazul pardoselii şi tapetului. În prezent, suntem în proces de pregătire în vederea relocării CPU”, a subliniat Săndulescu.

Ea a menţionat că după finalizarea lucrărilor de reabilitare de la Compartimentul de Primiri Urgenţe ar urma să fie efectuate lucrări şi la Ambulatoriul unităţii şi la Secţia de Boli Infecţioase.

Până la finalizarea lucrărilor, Compartimentul de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Municipal Câmpulung Moldovenesc va funcţiona în corpul B al unităţii, lângă Ambulatoriul de specialitate şi Laboratorul de Radiologie şi Imagistică Medicală, a mai spus managerul unităţii câmpulungene.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de