O nouă avertizare nowcasting cod galben de furtună pentru județul Suceava

Administrația Națională de Meteorologie a emis o nouă avertizare nowcasting cod galben de furtună pentru județul Suceava.

Avertizarea este valabilă până la ora 18:30.

Potrivit ANM sunt vizate localitățile Câmpulung Moldovenesc, Straja, Moldovița, Vatra Moldoviței, Fundu Moldovei, Brodina, Putna, Frumosu, Pojorâta, Iacobeni, Sadova, Izvoarele Sucevei, Ulma, Poiana Stampei, Cârlibaba, Coșna.

Totodată, este vizată și zona de munte de peste cota 1800 m.

Meteorologii arată că se vor semnala averse ce vor cumula 25…30 l/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului grindină de dimensiuni mici.

ANM a emis o informare meteo pentru acest week-end.

 

 În intervalul menționat, îndeosebi după-amiaza și seara, vor fi perioade de timp cu instabilitate atmosferică ce se va manifesta prin vijelii, frecvente descărcări electrice, averse ce vor avea și caracter torențial și izolat grindină. Pe arii restrânse se vor înregistra cantităţi de apă ce vor depăşi 35…40 l/mp.

Astfel de fenomene vor fi mai frecvente pe parcursul zilei de vineri (24 august) local în nord-vest, centru și la munte, sâmbătă (25 august) în special în regiunile vestice și nord-vestice, iar duminică (26 august) mai ales în jumătatea de vest a teritoriului.