De vineri, cazierele judiciare se eliberează în mai multe locații


Intră acum și în grupul de

IPJ Suceava anunță că de la sfârșitul acestei săptămâni eliberarea certificatelor de cazier judiciar, în regim de urgență sau normal, se va putea realiza și în cadrul Polițiilor din FÃLTICENI, RÃDÃUȚI, CÂMPULUNG MOLDOVENESC, VATRA DORNEI și GURA HUMORULUI. „Acesta este un proiect inițiat de Inspectoratul de Poliție Județean Suceava și la care s-a lucrat mai bine de 1 an de zile, fiind realizat în mare măsură prin gestionarea resurselor proprii ale instituției noastre. Satisfacția acestui succes profesional este cu atât mai mare cu cât am devenit astfel primul județ din România unde polițiștii oferă acest serviciu în atât de multe locații, dat fiind modul de dispersare a localităților raportat la întinderea județului Suceava”, precizează purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, inspectorul Gabriel Panțiru. 

Certificatele de cazier judiciar solicitate în regim de urgență se vor elibera pe loc numai pentru persoanele născute în județul Suceava și care nu sunt cunoscute în evidența cazierului judiciar. Pentru persoanele născute în alte județe sau cunoscute în evidență, certificatele în regim de urgență se eliberează a doua zi după data depunerii cererii. Persoanele născute în județul Suceava care solicită cazierul judiciar în regim normal, acesta se eliberează în termen de 7 zile de la data depunerii cererii, iar persoanele născute în alte județe obțin certificatul de cazier în regim normal în circa 30 zile de la depunerea cererii. Pentru persoanele născute în străinătate și domiciliate în județul Suceava, certificatul de cazier judiciar se eliberează în regim de urgență în termen de 7 zile de la data depunerii cererii, iar în regim normal după circa 30 zile.

Eliberarea unui certificat de cazier judiciar în regim de urgență, presupune ca solicitantul să se prezinte la ghișeu cu o chitanță care face dovada achitării taxei de urgență – în prezent  5 lei  – la una din unitățile Trezoreriei de pe plan local și să timbreze cererea cu un timbru fiscal, în prezent în valoare de 1 lei. Eliberarea cazierului judiciar în regim normal presupune numai aplicarea pe cererea completată personal a unui timbru fiscal în valoare de 1 lei.

„Am depus toate eforturile și, iată, am reușit să facem posibil acest demers pentru a veni în sprijinul cetățenilor din întreg județul Suceava. Avantaje precum limitarea cheltuielilor financiare, a timpului de deplasare și a birocrației vor fi apreciate de întreaga societate civilă, constituindu-se, de ce nu, ca un cadou pe care îl oferă Poliția suceveană acum, în preajma Sărbătorilor”, mai precizează inspectorul Panțiru.
Polițiștii de la evidența operativă vor primi cereri și vor elibera certificate de cazier judiciar în fiecare zi de luni până vineri, între orele 8.30-10.30.

 


Intră acum și în grupul de