Acasă Actualitate CFR evită să spună câți călători merg cu „Săgeata albastră” la Putna

CFR evită să spună câți călători merg cu „Săgeata albastră” la Putna


Intră acum și în grupul de

De la jumătatea lunii august, CFR Călători a reluat, după o pauză de șase ani, cursele pe linia Dornești – Putna. Astfel, cei care vor să ajungă la Putna, fie din Suceava, fie din Dornești, pot călători cu trenul Siemens Desiro „Săgeata albastră”, care efectuează două curse zilnice tur-retur.



Calea ferată pe linia Dornești – Putna, inaugurată în 1898, a fost redeschisă miercuri, 15 august 2018, cu prilejul Sărbătorii de Sfânta Maria.

Potrivit unui anunț al Ministerului Transporturilor, „Calea ferată Dornești – Gura Putnei – Putna (39 km), mult așteptată de turiști, a fost reparată de CFR Infrastructura în regie proprie”.

News Bucovina a solicitat companiei de transport feroviar CFR Călători să prezinte situația cu privire la numărul de călători înregistrat în prima săptămână pe rutele Suceava – Putna și Dornești – Putna, însă CFR a evitat să ofere un răspuns concret, motivând că își desfășoară activitatea pe o piață concurențială.

„Deoarece ne desfășurăm activitatea pe o piață concurențială, nu vă putem furniza informaţii comerciale privind numărul pasagerilor tansportaţi  de către CFR Călători pe rutele Suceava – Putna şi Dornești – Putna”, arată CFR Călători.

CFR Călători este o companie de transport feroviar de persoane din România, deținută de stat, înființată în anul 1998. CFR Călători desfăşoară activităţi de interes public naţional, social şi pentru satisfacerea nevoilor de apărare a ţării şi are, în principal, ca obiect de activitate efectuarea transportului feroviar public de călători.

(M.T.)


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version