Omnisport : Oamenii din sport n-au avut succes la alegerile parlamentare


Intră acum și în grupul de




De la Gigi Becali, la Nețoiu sau Crăciunescu, mai nimeni n-a avut succes la alegerile parlamentare. Din zece candidați niciunul nu a obținut majoritatea și doar Anghel Iordănescu a avut șansa să fie desemnat senator în urma redistribuirii. Fostul antrenor al naționalei a fost votat de 26.000 de ilfoveni.

Mihai Leu, campion mondial la box profesionist în 1997, a ratat de puțin intrarea în Parlament, după ce a primit 23.000 de voturi. Ioan Neculaie, patronul lui FC Brașov, și-ar fi dorit să fie și el senator, însă alegătorii au avut alte preferințe.

Ion Crăciunescu, fostul mare arbitru, a candidat în Vâlcea, dar cu 25%, nu s-a lipit de un post de parlamentar.

În Hunedoara, patronul Jiului Petroșani, Alin Șimota a primit 7.000 de voturi, adică nici 15 % din votanți pentru Senat.

Patronul Stelei, Gigi Becali, ar fi vrut un loc de deputat, însă bucureștenii din sectorul 5 nu l-au ștampilat decât în proporție de 14,9 %. La nivel național, partidul lui Becali nu a obținut decât 2,4 %, sub pragul parlamentar de 5%.

Gigi Nețoiu a candidat în Ilfov, dar a primit doar 4100 de voturi, insuficiente pentru Camera Deputaților.

Eroul de la Sevilla, Helmuth Duckadam, a obținut doar 3% într-un colegiu din Arad, fiind votat de numai 550 de persoane.

La fel s-a întâmplat și cu fostul stelist Laurențiu Reghemcampf, care a candidat în Târgoviște.

Cel mai usturător eșec l-a înregistrat însă șeful Ligii, Dumitru Dragomir. Președintele LPF a ratat prezența pentru încă patru ani în Parlament. La Scornicești, reprezentantul PRM a obținut doar 461 de voturi.

 

 



Intră acum și în grupul de