(VIDEO)Primarul Ion Lungu recunoaște că nu e moral, dar nu e ilegal ca la Primărie să fie angajați copii ai salariaților: Nu pot să le interzic să vină la Primărie să lucreze pentru că lucrează mama sau tata


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a recunoscut, miercuri, că nu este moral ca membrii ai aceleiași familii să lucreze în Primărie, dar că nu există o legislație care să impună copiilor angajaților să nu participe la concursurile organizate.

Întrebat dacă în cazul persoanelor care lucrează în Primărie nu există o interdicție să vină cu toată familia să lucreze în instituție.

„Moral, da. Legal vă spun că au aceleași drepturi”, a explicat Ion Lungu.

El consideră că problema de moralitate este la acei angajați ai căror copii participă la concursuri de angajare.

„Eu zic că problema este la ei, nu la mine, ca primar. Eu nu am cum , conform legii, să interzic să vină la Primărie să lucreze pentru că lucrează mama sau tata. Mai mult, e la fel cum aș interzice să vină o firmă la licitație care nu lucrează cum trebuie. Nu am baza legală. Moral putem discuta”, a precizat primarul.

Ion Lungu a mai declarat că nu se ocupă cu concursurile de la Primărie.

„Vă spun că mă întâlnesc cu mulți tineri care nici nu știu dacă lucrează la Primărie, nu i-am văzut în viața mea. Aflu din ziare ce s-a întâmplat la concursuri, mă întâlnesc cu ei prin lift”,a  spus Lungu.

El a apreciat că și cei care lucrează din familie să fie mai precauți.

Ion Lungu susține că problema este la nivel național și nu ține de primar.

„Nu e în ordine la nivel de România, dar eu nu am baza legală să le spun că nu au voie copiii să participe la acest concurs”, a mai spus Ion Lungu.

Primarul a lăsat să se înțeleagă că le-a transmis angajaților să evite astfel de situații.(T.B.)


Intră acum și în grupul de