Toți asfaltatorii din municipiul Suceava și-au unit forțele pentru a câștiga licitația multianuală pentru întreținerea străzilor din oraș. Lungu: Din cauza lipsei de angajați, în prezent lucrează la reparații străzi doar două echipe, în condițiile în care anii trecuți erau 12 echipe


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, că toate firmele din municipiu care se ocupă cu lucrări de asfaltare, s-au asociat și participă împreună la licitația organizată de Primăria Suceava pentru desemnarea operatorului care se va ocupa în următorii doi ani de întreținerea străzilor.

El a spus că firmele cu care lucrează acum municipalitatea nu au personal.

„Dacă în alte veri firma de reparații străzi avea 12 echipe, în acest an lucrăm cu două echipe din care una dispare la două zile pentru că o duc în altă parte”, a spus primarul.

El a arătat că a înțeles că firma care se ocupă acum de întreținerea străzilor, Autotehnorom, nu are forța de munca necesară și s-a întins mai mult, iar vestea bună este că au semnat contractul pe ruta ocolitoare.

„Singura consolare este că în data de 6 octombrie se termină contractul cu firma Autotehnorom. S-a făcut o nouă licitație. Și-au unit forțele toți asfaltatorii din Suceava, ConBucovina, Autotehnorom, SUCT, FlorConstruct. Sunt toți asociați. Oferta este eligibilă. Sper ca prin noul contract să avem mai mult spor la asfaltat. Astăzi, o spun cu tot respectul, mă rog la el, mă umilesc la el, îl implor să-mi dea forță de muncă, dar din păcate face DN 18”,a explicat primarul.

El a exemplificat cu situația de pe strada Curtea Domenească unde cei de la Symmetrica și-au făcut datoria, dar trebuie să vină asfalatatorul din urmă.

Primarul a arătat că la actuala licitație sunt patru operatori asociați și speră să se poată recupera din octombrie ceea ce s-a pierdut în această vară în ceea ce privește asfaltarea în municipiu.

„Mă bucur că le-a venit mintea cea de pe urmă și s-au asociat pentru că data trecută s-au bătut ca chiorii și ne-au ținut un an de zile blocați în licitație. Sper ca toți asfalatatorii să aibă forță de muncă suficientă să recuperăm ce am pierdut în această vară”, a mai declarat Lungu.

El a recunoscut că în acest an nu au mers cum trebuie asfaltările și și-a exprimat speranța că ceea ce trebuia realizat va fi recuperat la final de an. (T.B.)


Intră acum și în grupul de