Grupa B : Surpriza Metalist Harkov


Intră acum și în grupul de

Galatasaray Istanbul, fosta adversară a Stelei în preliminariile Ligii Campionilor și Metalist Harkov și-au asigurat calificarea din grupa B a Cupei UEFA, după ce au obținut victorii cu 1-0 la Hertha Berlin, respectiv cu Olympiakos.
Turcii de la Galatasaray își jucau ultima șansă la Berlin, fiind în pericol de a nu se califica în cazul unui eșec. Dar au reușit să obțină a treia victorie în patru partide, învingând la limită Hertha prin golul înscris în minutul 69 de atacantul Milan Baros, după un penalti.
După egal cu Hertha și victorie la Istanbul, Metalist a continuat să surprindă în Cupa UEFA și ucrainenii și-au asigurat calificarea cu o victorie, pe teren propriu, în fața grecilor de la Olympiakos. După un meci strâns, Metalist a obținut toate cele trei puncte cu puțin înainte de fluierul final, când Edmar a înscris.
Olympiakos, Hertha și Benfica Lisabona se vor bate astfel în ultima etapă pentru ultimul loc care asigură prezența în 16-imile competiției, portughezii având însă șanse infime. Olympiakos și Hertha se înfruntă în meci direct, pe tărâm elen, în timp ce Benfica are nevoie de o victorie la un scor fabulos pentru a spera la calificare, doar în cazul în care celelalte două echipe fac egal.
 
Clasament
1        Galatasaray   9p
2        Metalist         7p
3        Olympiakos    3p
4        Hertha           2p
5        Benfica         1p
 


Intră acum și în grupul de