Două absolvente de liceu şi 12 absolvenţi de gimnaziu din judeţul Suceava au fost premiaţi, joi, pentru rezultatele obţinute la cele două examene naţionale, finalizate cu media 10

Două absolvente de liceu şi 12 absolvenţi de gimnaziu din judeţul Suceava au fost premiaţi, joi, pentru rezultatele obţinute la cele două examene naţionale, finalizate cu media 10, în cadrul unei festivităţi organizate la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava, la care au participat şi părinţi şi profesori ai acestor elevi.

Inspectorul şcolar general al ISJ Suceava, profesorul Gheorghe Lazăr, i-a felicitat pe elevi pentru rezultatele deosebite obţinute la Bacalaureat şi la Evaluarea Naţională la clasa a VIII-a, dar şi pe părinţii şi pe profesorii care i-au sprijinit în educarea şi formarea lor.

 

“Aţi dovedit că sunteţi printre cei mai buni la nivelul ţării obţinând două medii de 10 la Bacalaureat şi 12 medii de 10 la Evaluarea Naţională”, a spus Lazăr.

 

Prezent la festivitatea de premiere, subprefectul de Suceava, Silvia Boliacu, a declarat că premierea celor mai merituoşi elevi, care au obţinut media 10 la cele două examene naţionale, reprezintă un eveniment extrem de important.

Ea a spus că şi părinţilor, dar şi profesorilor trebuie să le fie acordată “din oficiu” nota 10, pentru contribuţia lor la educarea elevilor graţie parteneriatului permanent între părinţi, cadre didactice şi şcoală.

„Vreau să apreciez că la nivelul învăţământului judeţean există mulţi copii foarte bine pregătiţi, care nu sunt chiar de 10, dar pe aproape, iar acest lucru se datorează cadrelor didactice care sunt foarte bine pregătite şi aplecate spre procesul de învăţământ. Aş vrea să vă mulţumesc pentru rezultatele voastre, să vă doresc succes pe mai departe, să vă împliniţi visele şi să ajungeţi acolo unde vă doriţi”, a mai spus Boliacu.

La rândul său, inspectorul şcolar general adjunct al ISJ Suceava, profesoara Gabriela Scutaru, le-a urat premianţilor să fie la fel de performanţi în tot ceea ce îşi propun în continuare, fie că sunt în ciclul liceal, fie în învăţământul universitar.

“Noi suntem toţi alături de voi, împreună, pentru că rolul nostru în a organiza examenele naţionale, pe care voi, evident, trebuie să le promovaţi, este acela de a fi pe de o parte alături de voi, pe de altă parte să vă asigurăm absolut toate condiţiile metodologic prevăzute, de aşa natură încât examenele pe care le treceţi să fie nu numai un prag pentru voi, ci în egală măsură să fie şi un eveniment din viaţa voastră. Eu, personal, aşa am văzut întotdeauna examenele pentru fiecare, în dezvoltarea lui personală, un prag, un eveniment. Pentru voi un eveniment fericit, care s-a încheiat cu cea mai mare notă pe care o puteaţi obţine şi este, evident, expresia multor ani de şcoală, a muncii voastre personale, a muncii profesorilor voştri, a susţinerii părinţilor voştri şi împreună, toţi, au contribuit ca voi să reuşiţi acum. Eu vă doresc ca acelaşi succes să îl aveţi şi mai departe, pentru cei care au absolvit liceul, mai departe, în învăţământul universitar, iar pentru cei care au trecut doar pragul Evaluării Naţionale, pentru anii de liceu, care, să nu uitaţi, sunt foarte frumoşi şi pe care trebuie să vi-i faceţi foarte frumoşi!”, a subliniat profesoara Gabriela Scutaru