Școala Gimnazială Specială „Sf. Stelian” din Rădăuți va fi modernizată cu 190.000 de euro printr-un proiect cu finanțare europeană.Gheorghe Flutur a semnat contractul de finanțare


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a semnat, joi, la CJ Suceava, contractul de finanțare pentru reabilitarea a două clădiri ale Școlii Gimnaziale Speciale „Sf. Stelian” din Rădăuți.

Contractul a fost semnat din partea ADR Nord Est de directorul general al agenției, Vasile Asandei.

Gheorghe Flutur a declarat că proiectul este în valoare totală de 849.383 lei (aprox. 190.000 euro)  și presupune reabilitarea celor două clădiri ale Școlii Gimnaziale Speciale „Sf. Stelian” din  Rădăuți, cu 98% valoare de finanțare europeană nerambursabilă.

El a arătat că proiectul finanțat se încadrează în aria Priorității de investiții 3.1 – Sprijinirea eficienței energetice, a gestionării inteligente a energiei și a utilizării energiei din resurse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice, și în sectorul locuințelor. din cadrul Axei prioritare  3 – Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon a Programului Operațional Regional (POR) 2014-2020.

 

 

Potrivit acestuia, prin proiect se urmărește reabilitarea energetică a celor două clădiri astfel încât să se obțină o scădere a consumului anual de energie, precum și o reducere a gazelor cu efect de seră.

„Este o veste bună pentru elevii de la aceasta școală, pentru profesori și părinți, acum în preajma începerii anului școlar”, a declarat președintele Flutur.

 

El a amintit că la Școala Gimnazială Specială ,,Sf. Stelian” Rădăuți, instituție aflată în subordinea CJ Suceava, învață peste 150 de elevi.(N.B.)


Intră acum și în grupul de