Video Art” – concurs de film pentru liceeni propus de Colegiul Național “Petru Rareș”


Intră acum și în grupul de

Colegiul Național “Petru Rareș” Suceava a propus MECT pentru anul școlar în derulare, organizarea unui concurs național, intitulat “Video Art” pentru liceeni, după ce adolescenții au arătat interes pentru realizarea de filme, iar elevii acestui liceu au obținut premii la diverse concursuri de gen, pentru producțiile proprii. Potrivit prof. Viorel Irimie, concursul ar urma să fie structurat pe secțiunile „Spot publicitar cu implicații sociale” și „Eseu cinematografic”.  

“Concursul propune, pe de o parte, implicarea elevilor în activități cu rol mobilizator, în combaterea unor fapte și comportamente reprobabile – consum de droguri, alcool, fumat, delicvență juvenilă, conviețuire interetnică etc.– prin realizarea unor spoturi publicitare în această direcție. Pe de altă parte, în cadrul celei de-a doua secțiuni, le oferă libertatea de exprimare artistică totală, elevii ținând cont doar de alegerea temei, în deplină concordanță cu preocupările și aspirațiile vârstei. Avem convingerea că derularea unui astfel de concurs nu poate fi decât benefică pentru toți participanții. Sperăm ca  proiectul acestui concurs să aibă sorți de izbândă și să fie aprobat pe lista activităților educative organizate și finanțate de Ministerul Educației și Cercetării, mai ales că în țară, în context școlar, nu există, până la această dată, un astfel de concurs”, a declarat prof. Irimie.

Elevii acestui colegiu au început cu transpuneri cinematografice pe marginea unor proiecte propuse de profesorii de literatură, apoi s-au implicat activ în concursuri cu caracter social. Menționăm aici concursurile „Fii cool fără alcool”, unde trei echipe ale colegiului au fost nominalizate la faza națională, una dintre acestea ocupând, în final, locul I pe țară, pentru film, și “Mesajul meu antidrog”, concurs lansat de Agenția Națională Antidrog.

La acesta din urmă, la faza județeană, elevi de la “Petru Rareș” au obținut trei premii I pentru film, spot publicitar și fotografie digitală, iar la nivel național spotul publicitar „Spune NU acum”, realizat de elevul Bogdan Alupoae, a obținut premiul al III-lea, festivitatea de premiere a acestui concurs având loc recent în aula Colegiului Național „Gheorghe Lazăr”.

 


Intră acum și în grupul de