Școala 1 devine nr. 1 în materie de spectacole realizate de elevi


Intră acum și în grupul de

   Elevii Școlii nr. 1 din Suceava le-au îndeplinit și în acest an colegilor, părinților și profesorilor un “Vis de iarnă” în preajma Sărbătorilor de Crăciun oferindu-le un spectacol de excepție plin de culoare și veselie la care și-au adus din plin aportul profesorii Liliana Timofti, Daniel Aneculăesei și Ovidiu Vranău în calitate de organizatori.

Costumați în Moși Crăciun sau Crăciunițe, în fracuri și rochii vaporoase, în mantii sau în tradiționalele porturi populare din Bucovina, elevii și îndrumătorii lor și-au unit eforturile pentru realizarea unei atmosfere de sărbătoare din care n-au lipsit colindele, valsurile, dansurile moderne, tematice și populare, recitalurile de poezie, de muzică ușoară și pian.  Spectacolul a debutat cu un dans stilizat realizat de elevii clasei I B sub îndrumarea institutorului Adina Grigoraș, urmat apoi de un moment artistic realizat de colegii lor din clasa  I a C coordonați de învățătoarea Mina Pânzaru. Elevele clasei a V a C, îndrumate de profesorul Sorina Diaconescu, au prezentat un dans modern, în timp ce Grupul vocal al clasei a II a B, coordonat de institutor Liliana Pintilie, a prezentat un program de cântece de iarnă.
Un moment artistic de excepție a fost realizat de elevii Ansamblului “Mugurașul” al Școlii nr. 1 Suceava- îndrumători pe profesorii Liliana Timofti și Daniel Aneculăesei, care au prezentat colindele “Sloboade-ne gazdă-n casă”, „Bună sara la fereastră”, “La doi meri pi-un delușor”, “Vine Moș Crăciun bătrân”, urmat apoi de dansul căiuților și de urături.

Eleva Andreea Boroleanu a interpretat melodia “Iarna”, elevii clasei a IV a B îndrumați de învățător Aurelia Boșca au valsat în ritmul fulgilor de nea, iar “Piticii veseli” ai clasei a II a B îndrumați de învățătoarea Achilina Arcu au interpretat câteva cântecele specifice iernii. Spectacolul a continuat cu o demonstrație de arte marțiale a elevilor acestei școli coordonată de profesorul Andrei Vasile și apoi cu un dans oriental prezentat de elevele clasei a VII a C îndrumate de profesorul Ovidiu Vranău și cu recitalul susținut de solista Francisca Volovici.
Elevii și elevele clasei a II a A îndrumați de institutor Mona Pricop, costumați în fracuri și rochii vaporoase, au realizat un moment feeric în ritm de vals. Feeria coregrafică a fost urmată de recitalul la pian susținut de eleva Teodora Monica Bujdei din clasa a III a C, îndrumată de institutor Maricica Andronache, în programul intitulat “Colind de Crăciun” fiind incluse colindele “Moș Crăciun”, “Trei păstori” și “ Astăzi s-a născut Hristos”.

Un alt moment artistic a fost prezentat de elevul Mihai Corocăescu din clasa I a B, Mihai Corocăescu, urmat apoi de programul în limba engleză intitulat “Merry Cristmas” susținut de Grupul vocal al claselor a V a coordonat de profesorii Mihaela Buliga, Lizeta Ducec și Dan Crihan. Elevele claselor a VIII a B și C îndrumate de profesor Sorina Diaconescu au prezentat dansul tematic “Dracula My Love”. Elevii clasei I a A coordonați de învățător Elena Ignat au prezentat o scurtă istorie a Crăciunului, în timp ce colegii lor mai mari din clasa a II a C costumați în Moși Crăciun și Crăciunițe au dansat pe ritmuri de cha cha.

Ultimele trei momente artistice ale spectacolului au cuprins un recital al elevilor din clasa a III a A îndrumați de institutor Florina Ciocan, un dans “sălbatic” prezentat de elevele clasei a V a A și un recital de muzică ușoară susținut de solista Francisca Volovici. Prezentatorul principalelor momente ale spectacolului a fost elevul Bogdan Tăbușcă.


Intră acum și în grupul de