Sloiurile de gheață formate pe pâraiele din zona de munte, la un pas de a inunda 15 gospodării


Intră acum și în grupul de

Deși prefectul de Suceava, Ovidiu Doroftei preciza vineri că aglomerările de sloiuri de gheață din zona de munte, care au dus la revărsarea unor cursuri de apă nu pun în pericol locuințele din zonă situația din teren era cu totul alta. 
Acesta preciza că cinci hectare de pășuni și livadă din zona de munte a județului au fost inundate de apele pârâului Dorna, în apropierea Podului Coșnei, din comuna Coșna, unde cursul pârâului Dorna a fost blocat de sloiuri de gheață, apele inundând terenurile din apropiere.
Prefectul județului Suceava, Ovidiu Doroftei, mai menționa că în zonă nu există locuințe care ar putea fi inundate.

La fața locului s-a deplasat Grupa operativă a Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Bucovina” al județului Suceava, Detașamentul de Pompieri Vatra Dornei împreună cu Comitetele Locale pentru Situații de Urgență Coșna și Poiana Stampei, care au intervenit pentru deblocarea aglomerărilor de sloiuri de gheață formate pe râul Dorna și pârâul Teșna. Potrivit ISU „Bucovina” Suceava, în urma creșterii temperaturii și a ploilor s-au creat blocaje de sloiuri de gheață, pe cele două cursuri de apă, ce puneau în pericol de inundare un număr de 15 gospodării.
Deblocarea sloiurilor de gheață s-a realizat cu mijloacele din dotare și cu două excavatoare, intervenția fiind încheiată la orele 15.40, după ce evenimentul a fost anunțat la ora 12:00.

 


Intră acum și în grupul de