Deputatul Ioan Stan aruncă PSD-ul în aer


Intră acum și în grupul de

     Ultima conferință de presă a PSD Suceava a fost de natură a șoca pur și simplu pe cei prezenți. Veniți la prima întâlnire cu presa de după terminarea alegerilor, trei din cei patru parlamentari de Suceava ai PSD, Ioan Stan și Eugen Bejenariu (deputați) și Gavril Mîrza (senator) s-au luat pur și simplu la ceartă și doar faptul că erau ziariștii de față lucrurile nu au degenerat. În fapt disputa a fost declanșată de Ioan Stan, cel care a câștigat al treilea său mandat de parlamentar și primul pe vot uninominal pe colegiul care l-a consacrat, Fălticeni. Stan a început să laude, în conferința de presă a PSD, echipa și liderul județean al PD-L Suceava, Gheorghe Flutur, pentru rezultatele obținute la alegerile generale.

„Eu cred că este corect, campania s-a terminat și până la următoarea, nu știu eu dacă voi lua pauză sau nu pentru că voi avea un spirit de luptă mai bătăios, să-i felicit totuși pe cei care au câștigat alegerile în Suceava, PD-L-ul. Eu unul, personal, nici in visurile mele cele mai negre nu am crezut că PD-L va obține asemenea scor”, a spus deputatul social-democrat sub privirea mirată a liderului său de la organizația județeană, Gavril Mîrza, omul cu care a defilat braț la braț în această campanie electorală. Mîrza nu numai că nu l-a oprit pe Stan să vorbească dar părea surprins și el de ce aude și nu a replicat sub nici o formă. Nici chiar când acesta s-a oprit pentur a fi chestionat de ziariști cu privire la declarație și la ce vrea să însemne ea de fapt. 

   Povestea de la sediul PSD a fost condimentată și de faptul că Ioan Stan a spus la un moment dat că „da, e corect, eu admir acuma, și cu invidie privesc și-mi dau seama că au avut un spirit de echipă nemaipomenit”. De aici și până la a-i reproșa lui Gavril Mîrza că așa ceva a lipsit PSD-ului nu a fost decât un pas. „Eu știu, poate impus de liderul lor, poate exista în ființa lor, dar ăsta este rezultatul și nu poți să nu-i feliciți!”, a spus parlamentarul sucevean. Spre a mai atenua un pic din duritatea exprimării, Ioan Stan a încercat chiar să facă și o glumă spunând la final că „promit că voi încerca să nu se mai întâmple acest lucru la viitoarele alegeri”.

   Interesant este că deputatul de Fălticeni nu a adus nici o acuză în mod deschis și nici nu a spus ce va face concret pentru ca în 2012 lucrurile la PSD Suceava să se schimbe radical, iar acest partid sa fie cel care va câștiga alegerile.


Intră acum și în grupul de