Handbal – Divizia A : Remiză „smulsă” pe final de meci de CS Universitatea II Suceava N într-un meci contând pentru etapa a XIII-a a seriei A, CSU II Suceava – LPS Piatra Neamț 30 – 30 (15 – 18)


Intră acum și în grupul de

Sala LPS – ului a găzduit la finele săptămânii precedente partida dintre CS Universitatea II Suceava și LPS Piatra Neamț. Disputată într-un anonimat aproape total, partida a fost foarte echilibrată, dar de un nivel tehnic destul de modest. Cu Zvanciuc și Curcă „guri de tun”, formația suceveană părea avantajată la prima vedere în fața unei formații nemțene care avea în componențî doi „veterani” și în rest doar jucători foarte tineri.
Totuși, cei care au impus ritmul jocului au fost jucătorii oaspeți, mult mai mobili și parcă mai dornici de victorie decât sucevenii. În pofida câtorva parade de senzație a tânîrului Andrei Spiridon, nemțenii au intrat în avantaj la cabine, scor 18 – 15.

Reprita secundă a consemnat două reveniri de excepție a sucevenilor după ce oaspeții au avut de fiecare dată câte patru goluri avans. Cea de-a doua astfel de situație s-a înregistrat chiar pe final la scorul 29 – 29. În acest moment, portarul sucevean Spiridon iese bine la intercepție într-o situație de contraatac a nemțenilor însă din păcate scapă copilărește mingea printre degete, aceasta îi cade în cap și ricoșează la un jucător al formației oaspete care marchează în poarta goală. Pe urmîtorul atac însă, Curcă pătrunde irezistibil, este faultat ăi tot el transformă aruncarea de la 7 metri stabilind scorul final 30 – 30.

Sinceri să fim rezultatul este rezonabil, ba chiar bun dacă ne gândim la faptul că sucevenii au condus doar de două ori pe tabela de marcaj. De reținut la acest joc câteva reflexe de excepție ale tânărului Spiridon și vreo trei aruncări care au dovedit că interul Curcă are un braț bun.
CSU II Suceava: A.Spiridon – Szebin (6), Cezar Mihai (4), Matei (2), Zvanciuc (4), Marius Ismail (3), I.Adomnicăi (1), Curcă (10).
În această a XIII-a etapă a seriei A a Diviziie A s-au mai înregistrat rezultate: Poli Iași – CSȘ Bacău 37 – 36, Rom – Cri Brașov – CSM Focșani 26 – 27 și Universitatea Galați  HC Vaslui 41 – 22.

 


Intră acum și în grupul de