A murit în urma incendiului izbucnit de la o lumânare


Intră acum și în grupul de

Un bărbat din Dămăcușa a murit în casă în urma unui incendiu izbucnit în casă de la o lumânare lăsată nesupravegheată și care asigura iluminatul încăperii. Astfel, vineri, după-amiază, la locuința lui G. Aurelian, în vârstă de 67 ani, localitatea Dărămușa, comuna Moldovița a izbucnit un incendiu. Bărbatul locuia cu sora lui, iar casa nu era racordată la rețeaua electrică și se afla la o distanță de circa 800 m pe o colină.

Incendiu a fost anunțat prin serviciul 112, la ora 18.18, astfel că Grupa operativă a Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Bucovina” al județului Suceava, Detașamentul de Pompieri Câmpulung Moldovenesc  împreună cu Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență Moldovița și Vatra Moldoviței și un echipaj de jandarmi au intervenit cu două autospeciale pentru localizarea, stingerea și izolarea zonei la un incendiu izbucnit la locuința cetățeanului .
La sosirea gărzii de intervenție ardea casa de locuit și o anexă, construite din lemn, existând pericolul de propagare la două gospodării învecinate.
Incendiul a fost lichidat la ora 00.20 însă flăcările au distrus casa în proporție de 75-80%. A ars casa de locuit pe o suprafață de 50 mp, o anexă pe o suprafață de 20 mp, mobilier și bunuri de uz casnic, din primele estimări, pagubele fiind estimate la cca. 25.000 lei.

Din primele cercetări a rezultat că incendiul a izbucnit de la o lumânare uitată în interiorul casei.
Pompierii au salvat două gospodării învecinate, în valoare de cca. 100.000 lei, însă din nefericire G. Aurelian, care nu a putut fi scos la timp din locuință, a decedat.

A fost anunțat medicul legist și urmează a se efectua necropsia cadavrului în vederea stabilirii cu exactitate a cauzei decesului.
 


Intră acum și în grupul de