Explozie datorată acumulărilor de gaz, la o casă din Ițcani


Intră acum și în grupul de

Liniștea matinală, din cartierul sucevean Ițcani a fost perturbată duminică, după o explozie puternică la o casă de pe strada Aron Pumnul. Prin serviciul 112, incendiul a fost anunțat la ora 08:14 astfel că imediat Grupa operativă a Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Bucovina” al județului Suceava și Detașamentul de Pompieri Suceava au intervenit cu două autospeciale și un echipaj SMURD pentru înlăturarea efectelor negative ale explozii produse la locuința lui Dinu C.

Potrivit ISU Suceava, explozia s-a produs în urma unor acumulări de gaze, iar suflul acesteia a dus la dislocarea pereților portanți și a tavanului casei de locuit, acestea degradând-se pe o suprafață de 80 m.
Imediat s-a trecut la întreruperea alimentării cu gaz și curent electric.

Atât proprietarul casei Dinu C., în vârstă de 39 de ani, cât și soția acestuia C. E., în vârstă de 38 de ani au fost răniți, fiind transportați imediat la spital.
Pompierii au salvat bunurile casnice și mobilierul, în valoare de cca. 5.000 lei, din nefericire pagubele fiind estimate la cca. 100.000 lei.
  
La fața locului au rămas echipe specializate de la E-ON gaz și E-ON Distribuție, echipaje ale Poliției, Jandarmeriei, și Poliției Comunitare pentru izolarea zonei și investigații amănunțite.

 


Intră acum și în grupul de