Unde trăiesc guvernanții ăștia?


Intră acum și în grupul de

Mașini multe și lume puțină la târgul de autoturisme de mâna a doua, de la Cumpărătura. Vestea că taxa de mediu se va tripla din 15 decembrie i-a speriat pe oameni, care preferă să mai aștepte până își va cumpăra o mașină. Sâmbătă, târgul de mașini era full de mașini de vânzare, dar nici una nu s-a vândut motivul fiind taxa de primă înmatriculare.
 
”Nu s-a vândut nimic. Mie mi se pare pur și simplu discriminare pentru simplul motiv că nu poate să îmi impună mie Guvernul, dacă eu îmi permit doar o mașină de 2.000 de euro, să nu o am” , a spus un vânzător.

„Liberalii pur și simplu nu gândesc. Ei cred că toți au veniturile lor? Cred că toți sunt patroni și învârt banii cu lopata? Ce, dacă am avea bani, nu ne-am cumpăra o mașină nouă? Dar nu ne permitem, și nici credite nu putem face pentru că băncile au înăsprit criteriile de acordare. Nici nu te poți atinge de o mașină nouă. Unde trăiesc guvernanții ăștia? La noi, cei care abia de avem un trai decent, și numai Dumnezeu știe cum am pus un bănuț deoparte că să ne luăm o mașină la mâna a doua, nu se gândesc?”, a mai spus plin de năduf, un sucevean aflat sâmbătă, în târgul de la Cumpărătura. 

„Lumea a venit, s-a uitat, și a plecat așa cum a venit”, a mai spus un bărbat ce avea o mașină de vânzare.

Taxa de mediu va fi mai mare pentru mașinile second-hand, dar și pentru cele de lux. Executivul susține că măsura va ajuta industria auto din România. Problema este, pe oamenii de rând cine îi ajută?


Intră acum și în grupul de