Mîrza, partener de guvernare al lui Gheorghe Flutur ( Video )


Intră acum și în grupul de

     Președintele organizației județene Suceava a PSD, Gavril Mîrza, a declarat, marți, în cadrul unei conferințe de presă, că în negocierile cu PD-L, PSD solicită împărțirea egală a funcțiilor în teritoriu și un post de ministru în plus față de PD-L, care va avea primul premier.

Senatorul ales Gavril Mîrza a arătat că potrivit mandatului stabilit în Comitetul Executiv, PSD va solicita ca funcția de premier să fie deținută timp de doi ani de o formațiune și de alți doi ani de cealaltă formațiune, urmând ca cealaltă să beneficieze de un viceprim ministru cu drept de contrasemnătură asupra actelor premierului. Totodată, Mîrza a mai precizat că PSD va solicita să dețină cu un minister mai mult decât PD-L, dar că nu a fost stabilit acest minister. Mai mult, ar urma ca în urma negocierilor să fie modificate structuri ale ministerelor mari, cum sunt MIRA sau MEF și vor fi coagulate alte ministere.

În ceea ce privește agențiile guvernamentale și structurile din teritoriu, PSD propune în cadrul negocierilor împărțirea egală, iar la prefecturi să fie membri PSD în județele unde președinția CJ este deținută de PD-L și invers, iar în județele unde cele două partide nu au conducerea CJ, se va discuta punctual. Liderul social-democraților suceveni a menționat că PSD solicită să dețină conducerea Ministerului de Finanțe și a structurilor teritoriale ale acestuia.

Pe de altă parte, președintele PSD Suceava a spus că Alianța PSD+PC va avea un candidat la Președinția României. Întrebat cum apreciază decizia PSD de a negocia cu PD-L viitoarea majoritate guvernamentală, Gavril Mîrza a spus că „în politică nu trebuie să spui niciodată, niciodată”, și că se pare că „viața bate filmul”.


Intră acum și în grupul de