Handbal, Liga Națională : Învinși de super-Reșița!


Intră acum și în grupul de







 

CS Universitatea Suceava – UCM Reșița           22 – 31 (10 – 12)

CS Universitatea a suferit miercuri seară, a cincea înfrângere din acest campionat, la ultimul joc din acest an, disputat pe teren propriu. Handbaliștii lui Petru Ghervan au pierdut cu 22-31 în fața Reșiței lui Omer, la capătul unui joc în care gazdele au ținut piept elevilor lui Omer doar pe durata primei reprize. Diferența de valoare dintre cele două formații a fost evidentă, UCM fiind în acest sezon una dintre principalele candidate la titlul de campioană a României.

 

Reșițenii au condus ostilitățile încă din debutul mecilui când Pasic și Butulja au marcat pentru 0-2. Prima reușită a sucevenilor i-a aparținut lui Adi Mitrea iar după zece minute scorul era egal, 3-3. Cu un joc destul de bun în faza de apărare și cu Bogdan Pralea autor a câtorva intervenții salvatoare, „studenții” s-au ținut scai de vedele lui Aihan Omer care s-au distanțat la două goluri abia pe finalul primei reprize. A fost 10-12 la pauză.

 

Actul secund nu a mai semănat deloc cu primul, oaspeții fiin la timona jocului. În minutul 38, cărțile erau făcute, reșițenii conducând cu 19-11. Din acest moment, ambele echipe au marcat însă handicapul de pe tabela de marcaj a fost imposibil de recuperat chiar dacă la oaspeții au jucat „rezervele” Filip, Schjolin sau Stan. Scorul final, 22-31 și CS Universitatea rămâne pe locul 6 iar în ultima etapă se va deplasa la HC Odorhei.

 

„Au fost două reprize complet diferite. Noi am venit hotărâți să luăm două puncte de la Suceava mai ales că pe acest teren a câștigat și HCM Constanța, una dintre contracandidatele noastre în lupta pentru titlu. Am făcut un joc bun și merită remarcată mai ales prestația portarului Damjanovic care a făcut un meci foarte bun. Și Suceava a prestat un joc, în viteză, însă noi am reușit să-i contracarăm pentru că știam deja la ce să ne așteptăm” a spus Aihan Omer, antrenorul reșițenilor.

 

La rândul său, Petru Ghervan a spus cele trei motive pentru care echipa sa a pierdut: valoarea echipei reșițene, absența lui Bursuc și lipsa de comunicare dintre banca tehnică și jucătorii din teren cauzată de galeria gălăgioasă a oaspeților. „ Mulțumim publicului care a fost și astăzi alături de noi. UCM Reșița este o forță în handbalul românesc și acest lucru s-a văzut și în meciul de astăzi. De asemenea, eu cred că absența lui Cristi Bursuc a contar foarte mult” a explicat Petru Ghervan.

 

La finalul meciului dintre CS Universitatea și UCM Reșița, TVR a acordat prin tragere la sorți un televizor care a fost câștigat de Marius Păvăluc, profesor de sport la Școala generală nr.7 din Suceava.

 

Etapa a XIII-a (13 decembrie 2008)

HC Odorhei – CS Universitatea Suceava

„U” Transilvania Cluj – CSM Medgidia

HCM Constanța – Steaua MFA București

CS H&V Pitești – Poli Izometal Timișoara

HC Minaur Baia Mare – Energia Lignitul Pandurii Tg. Jiu

CSM D&C Oradea – Știința Bacău

UCM Reșița – Dinamo Baumit București

 

Adomnicăi convocat la echipa națională

„ Vă anunț în premieră că l-am convocat pe jucătorul Cristian Adomnicăi la stagiul de pregătire al echipei naționale. Va participa la pregătire și va juca probabil în cele două meciuri ci Serbia după care mă voi decide în privința lui” a spus Aihan Omer la conferința de presă.

Golgheterul Universității Suceava va pleca duminică seară la București și se va caza alături de ceilalți componenți ai naționalei la Hotelul „Lia Manoliu” urmând ca luni să aibă loc vizita medicală. Adomnicăi ocupă locul 8 cu 57 de goluri în clasamentul golgheterilor din Liga Națională.

Jucătorul Universității Suceava nu a marcat contra Reșiței niciun gol iar la lotul național îi are ca și contracandidați pe post pe Sandu Iacob și Rareș Jurcă, ultimul fiind încă în plină competiție în Germania. 

 

Clasamentul golgheterilor din Liga Națională

1        Mirko Miloșevic (“U” Transilvania Cluj)       71

2        Miroslav Simic (Știința Bacău)                 63

3        Alin Șania (Steaua București)                  60

4-5     Srdjan Gavrilovic (Minaur Baia Mare)         59

4-5     Andrei Grasu (Poli Timișoara)                   59

6-7     Andrei Mihalcea (HC Odorhei)                   58

6-7     Ionuț Rotaru (Știința Bacău)                    58

8        Cristian Adomnicai (Universitatea Suceava)57

9        Marius Bondar (Știința Bacău)                  56

10      Ionuț Georgescu (Steaua București)          55

 


Intră acum și în grupul de