Gheorghe Flutur: Consiliul Județean Suceava începe acțiunile de promovare a produselor tradiționale


Intră acum și în grupul de

Presedintele Consiliului Judetean Suceava, Gheorghe Flutur, sustine o conferinta de presa:

„Nu am primit bani la rectificarea nationala si o vom face din sumele pe care am reusit sa le economisim. Ca o noutate, pentru ca voi semna convocarea pentru sedinta de CJ, vom acorda si niste premii pentru sportivii suceveni care au castigat premii internationale importante. E vorba de 5 sportivi.

Evenimentele realizate in judetul Suceava: turismul a crescut cu aproape 10% fata de anul trecut. Gradul de acoperire in primele 7 luni a fost foarte mare. Si luna septembrie are grad de acoperire de 95% pana acum.

CJ incepe actiunile de promovare a produselor traditionale. Salut ideea care a pornit de la mine si apoi imbratisata de primarul de la Humor, Oktoberfest in Est. Ideea este foarte buna si speram ca si in Bucovina sa fie de succes. Voi fi prezent acolo si ma bucur de initiativa asta.

O actiune mare va fi Caravana Meseriilor care incepe maine la Colegiul „Petru Musat” cu o dezabatere privind invatamantul dual. Am avut discutii si cu ambasada Germaniei si cu CCI Romano-Germana care sa ne puna la dispozitie experienta lor.

Am invitat CCI Suceava si Inspectoratul Scolar si Primaria Suceava si vrem sa devenim ofesivi in ce priveste scolile de meserii.

La finele lunii vom participa la proiectul de amenajare a drumului Via Transilvanica. Un drum turistic care vrea sa lege etnii, traditii si obiceiuri. Am pregatit un traseu de 200 km, se va intra pe udeva la hotarul cu Bistrita, drumul Mariei Tereza spre Calimani, venim spre Dorna si de acolo vom propune 2 trasee.

In perioada 1-5 octombrie, la invitatia mea, ne vor vizita 7 parlamentari austrieci, pentru ca dorim in Anul Centenar sa strangem legatura cu Austria si vrem sa prezentam zestrea Bucovinei. Vor mai veni 3 oameni de afaceri si secretarul Parlamentului de la Viena.

Produs de Romania, pe 5-7 oct, in parteneriat cu CJ Cluj. Am luat initiativa de a face la Cluj acest proiect. Vrem sa aratam ca uniti si cu actuni sustinute putem promova produsele romanesti.

Pe 15 octombrie omagiem ziua de nastere a lui Ciprian Porumbescu. Ziua lui e pe 14, dar o sa o realizam pe 15 la Suceava la bustul din Parcul central.

Pe 16-17 octombrie  va veni la Suceava o delegatie bavareza cu reprezentanti a 15 firme din zona la o discutie cu CCI Suceava. Sunt interesati sa investeasca in zona noastra.

Pe 19-21 octombrie va fi Targul de toammna „Produs in Bucovina”.

Pe 27 octombrie -100 e ani de la infiintarea Consiliului National Roman din Bucovina. La Suceava vom avea o actiune de dezvelire a statuii lui Iancu Flondor.

Vom avea inaugurarea laboratorului regional de restaurare la Muzeul National al Bucovinei.

Pe 28 noiembrie vrem o sedinta aniversara si dezvelirea statuii lui Stefan cel Mare, o expozitie speciala, o lansare de carte Enciclopedia Bucovinei si sedinta aniversara la care vom invita personalitati de marca.”


Intră acum și în grupul de