Prima linie electrică subterană de 110 kV din zona Moldova, pusă în funcțiune


Intră acum și în grupul de

O linie electrică subterană de 110 kV, cu echipamente de ultimă generație, ce va face legătura între stațiile de transformare Hurmuzachi și Rădăuți, a fost pusă joi în funcțiune, informează Departamentul Comunicare E.ON Moldova Distribuție. “Asistăm astăzi la o premieră pentru zona de activitate a E.ON Moldova Distribuție. Suntem mândri de această realizare, ce a însemnat o adevărată provocare pentru specialiștii noștri și ai firmelor cu care am colaborat. Investiția, în valoare de peste 5.300.000 lei, este o continuare a procesului de modernizare a instalațiilor de distribuție derulat de compania noastră, cu scop final creșterea calității serviciilor oferite clienților”, a declarat la inaugurare directorul General E.ON Moldova Distribuție, Cătălin Drăgoi.
 
Lucrarea este o premieră pentru zona Moldova, atât în ce privește  tensiunea la care funcționează linia subterană, cât și prin nivelul tehnologic ridicat. “Echipamentele și materialele folosite sunt la nivelul celor utilizate în stațiile de transformare pe plan mondial. Acestea au un grad înalt de fiabilitate și nu presupun lucrări de mentenanță. Releele clasice au fost înlocuite cu terminale numerice, cu posibilitatea de fi integrate într-un sistem automat de comanda a rețelelor electrice la nivelul E.ON Moldova Distribuție”, precizează E.ON.
 
Prin această investiție, clienții vor avea ca beneficii creșterea siguranței în alimentare și reducerea numărului și duratei întreruperilor în alimentarea cu energie electrică. Pentru angajați, noile echipamente vor oferi “un grad crescut de siguranță în exploatare”.
 


Intră acum și în grupul de