Incendiu cu pagube de 100.000 lei la o gospodărie din Vicovu de Sus


Intră acum și în grupul de

În noaptea de miercuri spre joi, un incendiu a izbucnit la o casă din Vicovu de Sus din cauza unui scurtcircuit. Joi, la ora 00:56 pompierii au fost solicitați să intervină la stingerea unui incendiu astfel că Garda de Intervenție Vicovu de Sus împreună cu Comitetul Local pentru Situații de Urgență Vicovu de Sus și Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență Bilca și Gălănești au intervenit cu patru autospeciale la gospodăria Elenei M. din orașul Vicovu de Sus, str. Drumul Nou.

Când mașinile au ajuns la fața locului ardea acoperișul casei de locuit, adăpostul de animale, depozitul de furaje și o anexă, existând pericolul de propagare la două gospodării învecinate.

Incendiul a fost lichidat la ora 06.00, focul distrugând acoperișul casei de locuit pe o suprafață de 50 mp, adăpostul de animale și depozitul de furaje pe o suprafață de 100 mp, o anexă pe o suprafață de 35 mp și cca. 3 t furaje (fân).
Totodată s-au degradat tavanul casei pe o suprafață de 40 mp și pereții portanți ai clădirii. Din primele estimări pagubele sunt de cca. 100.000 lei.

În urma cercetărilor a rezultat că incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit electric inițiat de un conductor electric improvizat. Pompierii au salvat 50% din casa de locuit, bunuri de uz casnic și două gospodării învecinate, în valoare de cca. 360.000 lei.

 


Intră acum și în grupul de