Mărginean băut și fără permis urmărit și blocat, în toiul nopții, de mai multe echipaje de poliție. Bărbatul a condus cu viteză și cu farurile stinse

Un bărbat din Marginea este cercetat penal pentru mai multe infracțiuni la regimul rutier după ce a condus băut un autoturism fără să dețină permis de conducere și a refuzat să oprească la semnalele polițiștilor, conducând cu viteză și cu farurile stinse.

 

Potrivit Poliției Județene Suceava, sâmbătă seara la ora 23.20, în timp ce acționa pe DJ 178F, din comuna Frătăuții Vechi, o patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea, a efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism, însă conducătorul auto nu s-a conformat și a continuat deplasarea în viteză cu luminile stinse, motiv pentru care, s-a procedat la urmărirea acestuia, cu semnalele acustice și luminoase în funcțiune, iar cu sprijinul altor echipaje de poliție, s-a reușit blocarea vehiculului.

Conducătorul auto a fost identificat de polițiști ca fiind un localnic de 48 de ani.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, a refuzat recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Totodată, în urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie auto.

În acest caz s-a deschis un dosar penal pentru „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei”, ce va fi soluționat procedural. (N.B.)