Tânăr din Volovăț, cu permis fals, prins în timp ce conducea cu peste 150km/h în localitate


Intră acum și în grupul de

Un tânăr de 19 ani, din comuna Volovăț, s-a ales cu dosar penal după ce a fost prins de polițiști în timp ce conducea cu peste 150km/h în localitate.

Potrivit IPJ Suceava, vineri, 21 septembrie a.c., la ora 19.13, în timp ce acționa pe DN 2E, pe raza comunei Horodnic de Sus, un echipaj din cadrul Serviciului Rutier Suceava și al Secției 3 Poliție Rurală Marginea a înregistrat cu aparatul radar, un autoturism înmatriculat în străinătate care circula cu viteza de 151 km/h, pe un sector cu limită de 50 km/h, ocazie cu care s-a reușit blocarea acestuia.

„Conducătorul auto, identificat ca fiind un tânăr de 19 ani, din comuna Volovăț, a prezentat polițiștilor un permis de conducere eliberat de autoritățile din Marea Britanie la 21.02.2017, certificatul de înmatriculare al autoturismului și polița R.C.A. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că tânărul nu posedă permis de conducere românesc și nu figurează în bazele de date ale poliției din Marea Britanie ca fiind posesor de permis de conducere”, a menționat IPJ Suceava.

Poliția a arătat că tânărul de 19 ani a fost sancționat contravențional conform O.U.G. nr.195/2002 republicată, cu amendă în cuantum de 2.900 lei.

De asemenea, permisul de conducere eliberat de autoritățile din Marea Britanie a fost reținut de polițiști pentru cercetări, tânărul recunoscând faptul că l-a obținut cu ajutorul unui cetățean străin.

Astfel, polițiștii au deschis un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere”, complicitate la „fals material în înscrisuri oficiale” și „uz de fals”, ce va fi soluționat procedural.

(M.T.)


Intră acum și în grupul de