Ziua Europeană a Sportului Școlar va fi marcată în 36 de unități de învățământ din județul Suceava


Intră acum și în grupul de

Ziua Europeană a Sportului Școlar – European School Sport Day se va desfășura vineri, 28 septembrie a.c., la nivelul întregii Europe, cu precădere la nivelul unităților de învățământ.

„Ziua Europeană a Sportului Școlar (ESSD) este o zi școlară dedicată distracției, jocului, promovării activității fizice și a sănătății pentru toți cei din mediul școlar”, a anunțat Asociaţia Judeţeană „Sportul pentru Toţi” Suceava.

Potrivit sursei citate, Ziua Europeană a Sportului Școlar este o sărbătoare care oferă școlilor posibilitatea de a promova educația fizică și sportul școlar, de a crea distracție și plăcere prin inițiativele de activitate fizică amuzante și plăcute pentru elevi, de a  promova sănătatea și starea de bine pentru învățarea pe tot parcursul vieții, de a  promova incluziunea socială și dezvoltarea competențelor sociale în rândul elevilor lor.

Astfel, Ziua Europeană a Sportului Școlar este deschisă oricarui tip de activitate fizică în coordonarea școlilor care are ca scop încurajarea copiilor să fie activi timp de cel putin 120 de minute pe zi.

„La nivel național s-au înscris pe platforma ESSD 220 de unități de învățământ dintre care 36 din județul Suceava provenind din localitățile: Suceava, Fălticeni, Câmpulung Moldovenesc, Gura Humorului, Vatra Dornei, Rădăuți, Mitoc, Ilișești, Sucevița, Ipotești, Frasin, Siminicea, Hârtop, Dumbrăveni, Mihoveni, Șcheia, Fundu Moldovei, Bosanci, Vicovu de Sus, Cornu Luncii, Dolhești, Poiana Stampei, Vulturești”, a menționat sursa citată.

La nivel European organizația coordonatoare și aplicantul principal este Federația Ungară a Sportului Școlar, iar la nivel național organizația coordonatoare este Federația Română Sportul pentru Toți.

(M.T.)


Intră acum și în grupul de