Asigurările RCA se scumpesc


Intră acum și în grupul de

Din ianuarie, în unele cazuri, șoferii pot scoate din buzunar chiar dublul sumei plătite anul acesta pe asigurarea RCA. În plus, companiile de asigurări au stabilit o serie de criterii în funcție de care se calculează prețul poliței și au început să afișeze prețurile noilor polițe RCA și criteriile de stabilire a costurilor. Astfel, cei mai mulți dintre asigurători calculează prețul poliței în funcție de vârsta clientului, de uzura mașinii, de cât de des folosiți mașina și chiar în ce zonă a țării locuiți.
De exemplu, pentru mașinile cu o capacitate de 1.400-1.600 de centimetri cubi, la BCR Asigurări, polița costa 288 lei, iar din 2009 acesta va costa 408 lei. Și Astra are o creștere de 60 de lei, de la 588 la 648 lei.

La Asirom, zona geografică și vârsta cântăresc greu la calcularea prețului. Zonele I înseamnă risc redus de accident și deci o poliță mai ieftină. Zona 2 înseamnă un risc mai ridicat, reflectat de rata plătită. Cel mai mult plătesc șoferii din zona III, unde riscul de accident este foarte mare.
Noile tarife vor intra în vigoare în trei zile lucrătoare. Asta înseamnă că mai aveți la dispoziție câteva zile pentru a încheia asigurări RCA la vechile tarife.

 


Intră acum și în grupul de