Razie printre cerșetoarele din municipiul Suceava


Intră acum și în grupul de

Până pe data de 20 ianuarie a anului viitor, la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava, se află în desfășurare Planul de Măsuri pentru Prevenirea și combaterea faptelor stradale de Cerșetorie și Prostituție. Astfel că vineri, între orele 10.00 – 14.00, Poliția Municipiului Suceava a organizat o acțiune în zonele cu potențial de risc ridicat de pe raza de competență, urmărindu-se depistarea și identificarea persoanelor care apelează frecvent la mila publicului precum și a persoanelor care comit fapte ce tulbură ordinea și liniștea publică periclitând siguranța cetățeanului. Totodată s-a acționat pentru depistarea persoanelor care practică acte ilegale de comerț, dar și pe linia prevenirii furturilor din buzunare.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Suceava, inspectorul de poliție Gabriel Panțiru, la acțiune au participat lucrători din cadrul Biroului Poliției de Ordine Publică și polițiștii de proximitate din cadrul Poliției Municipiului Suceava , însoțiți de ofițeri și agenți din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității – IPJ Suceava, dar și lucrători din cadrul Direcției Generale  de Asistență Socială și Protecția Copilului Suceava.

În piețele municipiului, în parcuri, în zona magazinelor, în autogară , pe străzi au fost identificate în doar câteva ore peste 15 persoane care practicau cerșetoria, acestea fiind sancționate contravențional. Totodată, cadrele Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității au purtat discuții cu persoanele depistate, explicându-le că apelarea în mod repetat la mila publicului constituie infracțiune și se pedepsește conform Codului Penal.
 


Intră acum și în grupul de