Adrian Ropotan ar putea fi transferat la Dinamo Moscova. În locul său ar veni Bernd Thijs


Intră acum și în grupul de

Prima ligă rusească de fotbal s-ar mai putea îmbogăți cu un jucător român. Impresarul Victor Becali a declarat că Adrian Ropotan a fost monitorizat de Dinamo Moscova de acum șase luni și că în prezent se poartă discuții între clubul din Rusia și Dinamo București pentru transferul mijlocașului. “Ropotan nu a semnat nimic cu Dinamo Moscova. Nu e adevărat că e ca și transferat la ruși. Ce pot să spun este că cei de la Dinamo Moscova au fost acum șase luni în România pentru a-l vedea pe Ropotan, iar în prezent sunt discuții pentru transferul său, dar de la discuții până la concretizare mai este”, a declarat Victor Becali.
Fostul mijlocaș al “câinilor”, Andrei Mărgăritescu, îl așteaptă însă cu brațele deschise pe Ropotan, în postura de adversar, și spune că acesta va reuși să se acomodeze în campionatul rusesc. “Cred că se va acomoda ușor, este un campionat foarte bun, puternic și cred că va da randament foarte bun. Sunt convins că este doar o rampă de lansare către o echipă și mai cunoscută în Europa”, a spus Mărgăritescu, jucătorul lui Terek Groznîi.
Roș-albii și-au îndreptat deja atenția spre o țintă mai veche, Bernd Thijs, de la Gent. Fotbalistul de 30 de ani a mai fost dorit în două rânduri la Dinamo, în vara lui 2007 și în iunie, anul acesta. De fiecare dată, de Mircea Rednic. Acum, cu Ropotan pe picior de plecare și cu Diakite concediat, Thijs poate umple golurile de la mijlocul terenului.
Belgianul a acumulat experiență în Germania, la Borussia Monchengladbach, și a prins chiar și câteva prezențe pentru naționala țării sale. Rednic a mers sâmbătă la meciul Gent – Kortrijk pentru a urmări live evoluția fotbalistului care intră acum în ultimele șase luni de contract și pentru a discuta o posibilă venire a închizătorului în România. Thijs este și o soluție rentabilă pentru șefii lui Dinamo, fiind evaluat la 700.000 de euro. Ieri, antrenorul „câinilor“ a fost în tribune la derby-ul Brugge – Standard Liege, unde, la oaspeți, Salim Tuama, israelianul pe care îl are în vizor, va fi în lotul de 18 al lui Ladislau Bölöni.
 


Intră acum și în grupul de