Handbal : România va înfrunta Belarus în barajul pentru CM 2009


Intră acum și în grupul de

Naționala de handbal feminin a României va mai trebui să treacă un hop pentru a juca la cea de-a 19-a ediție a CM din 2009, ce va avea loc în China. Fetele lui Radu Voina vor fi nevoite să învingă Belarusul. Meciul tur se va disputa la 6/7 iunie, iar manșa retur va avea loc o săptămână mai târziu.
Echipa de handbal feminin a României n-a lipsit de la nicio ediție, din cele 18, a Campionatului Mondial, fiind singura reprezentativă care a evoluat la toate competițiile de talie mondială.
Iar pârtia îi este deschisă și pentru participarea la cea de-a 19-a, scoțându-i înainte un adversar accesibil. Ieri, în sala “Boris Trajkovski” din capitala Macedoniei, Skopje, conform tragerii la sorți, “tricolorele” au aflat că vor întâlni echipa similară a Belarusului în play-off-ul ce va conta pentru calificarea la Mondialele din China.
După ce a văzut ce poate face naționala noastră, președintele Federației Române de Handbal, Cristian Gațu, s-a declarat bucuros de adversara pe care o vom întâlni, fiind sigur că, în urma rezultatelor din luna iunie, handbalistele noastre vor fi prezente la start la Mondialele din China. “Fetele noastre sunt niște luptătoare, iar echipa Belarusului este o formație accesibilă. Sunt sigur că ne vom califica”, a declarat Gațu.
 


Intră acum și în grupul de