Stolojan a renunțat la funcția de prim-ministru


Intră acum și în grupul de

Theodor Stolojan și-a depus demisia din funcția de prim-ministru, aceasta fiind aprobată de președintele Traian Băsescu. Premierul desemnat, Theodor Stolojan, a anunțat luni că a decis să-și depună mandatul de prim-ministru desemnat la președintele Traian Băsescu, argumentând că președintii PD-L și PSD trebuie să-și asume funcțiile de prim-ministru și de președinte al Senatului. "Argumentul meu este că cei doi presedinți care au semnat parteneriatul pentru România trebuie să-și asume garanția realizării acestui parteneriat prin cele mai importante funcții în stat: funcția de prim ministru și funcția de președinte al Senatului", a declarat Stolojan. El a mai precizat că șeful statului este cel care va lua decizia de încredințare a mandatului de prim-ministru.

Președintele Traian Băsescu a declarat luni că a luat notă de depunerea mandatului de către Theodor Stolojan și că va anula decretul prin care acesta a fost desemnat premier, urmând ca în locul lui să fie numit Emil Boc, premier desemnat. Potrivit unor surse PD-L, șeful statului a semnat decretul prin care Emil Boc este desemnat premier, după ce Theodor Stolojan a renunțat la această funcție. Surse PSD însă, pretind că noul premier desemnat ar urma să fie Mihai Stănișoara.
La rândul său, vicepreședintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că așteaptă să vadă "cine își mai pune gâtul sub secure", după ce Theodor Stolojan a anunțat că renunță la mandatul de prim-ministru.  "Este o nominalizare neserioasî din partea președintelui. Asteptăm să vedem cine își mai pune gâtul sub secure. (…) Sunt tare curios cine va fi favoritul președintelui Băsescu. Ce-mi pare rău este că tandemul râsu – plânsu n-o să coloreze viața politică. (…) Deși, probabil, dacă Oprișan ar trece în PD-L, poate ar primi încrederea președintelui Băsescu. Sau mai am alte idei de genul acesta", a spus Orban.

Președintele Traian Băsescu l-a propus săptămâna trecută pe Theodor Stolojan pentru funcția de premier. Stolojan a declarat atunci că, după ce va primi votul Parlamentului, viitorul Guvern va pregăti "extrem de urgent" bugetul pentru anul viitor și reformele "esențiale pentru progresul Romaniei" în educatie, sănătate sau administrație.
 


Intră acum și în grupul de