Reabilitarea și extinderea distribuției de gaze naturale din Moldova, prioritate pentru E.ON Gaz


Intră acum și în grupul de

Investițiile realizate în acest an de E.ON Gaz Distribuție privind reabilitarea și extinderea sistemului de distribuție a gazelor naturale din Moldova se ridică la valoarea de 8 milioane de lei. Potrivit responsabilului PR Regional din cadrul Departamentului relații Publice și Comunicare E.ON Gaz Distribuție, Corneliu Zaiț, investițiile în reabilitarea și modernizarea sistemului de distribuție a gazelor naturale reprezintă un obiectiv major al companiei E.ON Gaz Distribuție SA, deoarece acestea asigură exploatarea sistemului în condiții de securitate.

„În acest sens, există un plan de investiții bine pus la punct care presupune înlocuirea în următorii ani a aproximativ 40% din rețea”, precizează Corneliu Zaiț.

În județele Iași, Bacău și Botoșani, E.ON Gaz Distribuție a modernizat anul acesta sistemul de distribuție a gazelor naturale, prin înlocuirea de conducte și branșamente pe o lungime de 28 km, în valoare de 5,5 milioane de lei. Totodată, E.ON Gaz Distribuție a mai realizat și protecția catodică a cca. 60 km de conducte din localități din județele Vaslui, Bacău, și Botoșani, în valoare de 230 mii de lei. La capitolul extinderea rețelei, au fost adăugați cca. 3,5 km în județele Neamț, Botoșani și Bacău, valoarea investiției fiind de 600 mii lei.     
 


Intră acum și în grupul de