Noul șef al Spitalului Județean a trasat prioritățile pentru următoarea perioadă


Intră acum și în grupul de

Numit la șefia Spitalului Județean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava prin Ordin de ministru, în a doua jumătate a lunii noiembrie, economistul Vasile Rîmbu, s-a întors din concediul de odihnă și a preluat luni conducerea unității medicale județene. Acesta s-a întâlnit cu membrii comitetului director, pentru a stabili etapele ce trebuie urmate pentru atingerea obiectivelor pe care și le-a propus la preluarea manageriatului.

Vasile Rîmbu a solicitat pentru început directorului financiar contabil, celui de resurse umane și directorului medical lista atribuțiilor și lucrărilor pe care le au, dar și propuneri pentru îndeplinirea acestora. Noul manager vrea să analizeze nivelul veniturilor și cheltuielilor spitalului pe ultimele 11 luni și și-a propus inclusiv o analiză a situației financiare pe fiecare secție în parte, iar după identificarea punctelor tari și a celor slabe, se vom căuta soluții de îmbunătățire a activității.

Vasile Rîmbu spune că Spitalul Suceava are o imagine pozitivă, fiind bine cotat la nivel național, dar intenționează să îmbunătățească și mai mult actualii parametri.  Referindu-se la criza economică, acesta a declarat că una din priorități o reprezintă și reducerea cheltuielilor de orice fel,  la nivelul spitalului, dar care să nu afecteze bunul mers al activității.  Noul șef al unității medicale vrea să facă și o evaluare a performanțelor obținute de fiecare angajat în parte, iar salariații care nu îndeplinesc cerințele vor fi redistribuiți în alte sectoare.

Vasile Rîmbu a precizat că se va înscrie la cursul de management sanitar cu prima ocazie, astfel încât până la organizarea unui nou concurs pe post să îndeplinească și această cerință.

 


Intră acum și în grupul de