Fotbal : Europa așteaptă tragerea la sorți a optimilor Ligii Campionilor


Intră acum și în grupul de

Tragerea la sorți pentru prima rundă eliminatorie a Ligii Campionilor va avea loc la Casa Fotbalului European de la Nyon, Elveția, vineri, de la ora 13. Zece dintre echipele care s-au calificat pentru această fază a competiției anul trecut se află și acum în urne, AC Milan, Sevilla, Celtic, Schalke, Olympiacos și Fenerbahce fiind echipele absente de anul acesta. Locul lor în optimi va fi luat de Panathinaikos, Sporting, Atletico Madrid, Villarreal, Bayern Munchen și Juventus Torino.

Opt dintre cele 16 echipe care vor lua parte la tragerea la sorți – acelea care au câștigat grupele – vor fi capi de serie. Acestea sunt AS Roma, Panathinaikos, Barcelona, Liverpool, Manchester United, Bayern Munchen, FC Porto și Juventus. Echipele clasate pe locul doi în grupele Ligii se vor afla într-o altă urnă, acestea fiind Chelsea, Inter Milano, Sporting Lisabona, Atletico Madrid, Villarreal, Olympique Lyon, Arsenal și Real Madrid.

Tragerea la sorți se va desfășura respectând condițiile următoare: cluburile din aceeași țară nu se vor putea întâlni în optimi, câștigătoarele și echipele de pe locul doi din fiecare grupă nu se pot întâlni în optimi, câștigătoarele grupelor nu se pot întâlni în optimi, echipele de pe locul doi din grupe nu se pot întâlni în optimi, echipele de pe locul doi vor juca prima manșă a optimilor pe teren propriu.
După tragerea la sorți, conform regulamentului, administrația UEFA va determina care meciuri se vor juca marți și care miercuri. Rezultatul tragerii la sorți și programul complet al meciurilor va fi disponibil imediat după ceremonia tragerii la sorți, la ora 13:45, ora României. Site-ul UEFA informează că meciurile din optimi se vor juca pe 24-25 februarie, turul, și 10-11 martie, returul.
O adevărată finală a optimilor ar putea fi o întâlnire între FC Barcelona și Inter Milano, echipele care domină două dintre cele mai puternice campionate ale lumii: La Liga, respectiv Seria A. Însă interesant ar fi de văzut și un nou duel Rafa Benitez – Jose Mourinho, cel din urmă fiind acum antrenor la Inter și nu la Chelsea. O întâlnire clasică ar opune Real Madrid cu Bayern Munchen, în timp ce o partidă cu cele mai slab cotate formații ar putea opune Panathinaikos cu Sporting Lisabona.


Intră acum și în grupul de